Hurma Tatlısı (Şerbetini 30 Dakikada Çeken) Tanımı İçin Materyaller
Şerbeti için
- 3,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 125 gr tereyağı yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5-3 su bardağı un
- İç dolgusu ceviz ve tarçın
Hurma Tatlısı (Şerbetini 30 Dakikada Çeken) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak şerbeti hazırlıyoruz su ve şekeri tencereye alıp ocağa alıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıyoruz ve 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
- Hamuru için tüm gereçleri ekleyip yumuşak lakin ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp açıyoruz.
- Orta kısmına ceviz ve tarçın ekleyip kapatıyoruz oval bir form veriyoruz.
- Kapattığımız kısım altta kalacak formda karşıt çevirip tepsiye diziyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz ve sıcak tatlıya soğuk şerbeti döküp soğumaya bırakın.Şerbeti çeken tatlımız servise hazır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.