Hünkar Beğendi Tanımı İçin Malzemeler
Beğendi için;
- Köz patlıcan (Ben konserve kullandım)
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı rende kaşar
- 1 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- 1 kg dana kuşbaşı (Kavurmalık kullandım)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Pul biber
- Tuz
- Sıcak su
- Doğranmış maydanoz
Hünkar Beğendi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle etimizi yıkayalım ve yapışmaz kızgın tavada mühürleyelim. Daha sonra kendi suyunda kısık ateşte pişmeye bırakalım. Etimiz pişerken biz beğendi için közlenmiş patlıcanları doğrayalım.
- Diğer materyallerin hazırlığını yapalım. Yapışmaz tavaya tereyağını alalım eriyince unu ekleyip, kavuralım. İçerisine patlıcanları ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Sıra sütte sütü yavaş ekleyelim. Denetimli olalım kıvam değerli. Rende kaşarları da yavaş yavaş yedirerek ekleyelim. Son olarak tuz ve karabiber ilavesiyle beğendiği tamamlayalım. ????
- Etimiz lokum kıvamında olacak o yüzden ortada denetim edip, su eği yapalım.
- Et pişince salça, tereyağı, pul biber ve tuzunu ekleyelim. Kavurmaya devam edelim. Ben bu etapta biraz sıcak su ekledim. Hafif sulu kalması için.
- Son olarak bir fiske kekik atıp eti kapatalım. Evett artık sıra bu fevkalade lezzetli yemeği servis etmekte. Alta beğendi üzerine et ve en son dokunuşuyla maydanoz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsunnn ????????