Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hünkar Beğendi

Hünkar Beğendi
0
51

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
hunkar-begendi.jpg

Hünkar Beğendi Tanımı İçin Gereçler


Etli sos için;
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 600 gram dana kuşbaşı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 adet domates
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıcak su
Beğendi için
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 5 adet orta uzunluk közlenmiş patlıcan
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı karabiber

Hünkar Beğendi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. 5 orta uzunluk patlıcanı bıçakla delikler açın ve 200 ° fırına verin ortalama 25 dakika yumuşayana kadar pişirin.
  2. Kabukları kolay soyulması için bir kaba koyup streç sinemaya çekip bekletelim daha sonra soyalım.
  3. Soğanları pembeleşinceye kadar kavurun daha sonra sarımsak ve eti ek edin.
  4. Etler suyunu çekene kadar pişirin.
  5. Daha sonra domates salçası tuz karabiber doğranmış domatesi ekleyin.
  6. 2 su bardağı sıcak su ekleyip etlerin yumuşamasını bekleyin.
  7. Beğendi için;Eriyen yağın üzerine unu ek edip kavurun sütü ek edin, patlıcanları da ek edip tuz, karabiber ve kaşar peynirini ekleyip ocaktan alın.
  8. Görseldeki üzere servis edebilirsiniz.Afiyet olsun ????????????.
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt