Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hünkar Beğendi

Hünkar Beğendi
0
50

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
hunkar-begendi.jpg

Hünkar Beğendi Tanımı İçin Gereçler

  • 5 adet közlenmiş patlıcan
  • 100 gram kaşar peyniri
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı ucu kadar karabiber
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Et sote harç için;
  • 500 gram kuşbaşı et
  • 2 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı ucu kadar tuz
  • 1 çay kaşığı ucu kadar karabiber
  • 1 çay kaşığı ucu kadar kırmızı biber
  • Bir kaç maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Hünkar Beğendi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel kuşbaşı etlerimizi biraz küçük küçük doğradım.
  2. Tencere sıvı yağ ekledim, etleri suyunu çekene kadar kavurdum.
  3. Sonra soğanları ince yarım ay halinde doğradım, tencerenin içine ekleyip iyicene kavurdum .
  4. Salçası ekledim, doğradığım sivri biber ve domates de tuzu ve baharat 1 su bardağı su ekleyip kısık ateşte yarım saat pişirdim.
  5. 5 adet közlenmiş patlıcan fırında közleyip poşete koyup soğuduktan sonra kabuğunu soydum.
  6. Tavama tereyağı birazda sıvı yağ ekleyip ,unu güzelcene kavurdum.
  7. Üzerine sütü ekleyip karıştırdım.
  8. Tuz ve karabiber de ekledim.
  9. Yaptığım beşamel sosunu hazırladıktan sonra soyduğum ve doğradığım patlıcanları sosun içine ekleyip karıştırın.
  10. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip iyicene karıştırdım .
  11. Servis tabağın birinci katına patlıcan harcımızdan koyup yayalım.
  12. Pişen et soteli harcımızı üzerine ekledim süsleme maydanozla yaptım tadı nefes oluyor????.
 
858,505Konular
982,809Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt