Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hünkar Beğendi

Hünkar Beğendi
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
hunkar-begendi.jpg

Hünkar Beğendi Tanımı İçin Gereçler

  • 350 gram dana kuşbaşı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Beğendisi için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 adet közlenip temizlenmiş patlıcan
  • Tuz

Hünkar Beğendi Tanımı Yapılışı

  1. Dana etini düdüklüye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyelim ve ocakta kaynatalım.
  2. Üzerinde oluşan köpükleri alıp atalım ve düdüklünün kapağını kapatıp 1 saat pişirelim.
  3. Düdüklüden etleri süzüp bi tavaya aktaralım.
  4. Tereyağ ek edip süratli ateşte soteleyelim.
  5. Baharatlar ,tuz ve salçayı ekleyip sotelemeye devam edelim.
  6. En son suyunu verip biraz fokurdatalım ve ocaktan alalım.
  7. Beğendisi için tencerede tereyağında unu kavuralım.
  8. Közlenmiş patlıcanları ekleyip kavurmaya devam edelim.
  9. Sütü ekleyip süratlice çırpalım ve hoş bir kıvam yakalayalım.
  10. En son tuz ve kaşar peyniri ekleyip ocaktan alalım.
  11. Servis tabağına evvel beğendiden yatak yapalım üzerine et soteyi yerleştirelim.
Afiyet olsun????.
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt