Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hünkar Beğendi

Hoş geldin! degirmencim190 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Hünkar Beğendi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Malzemeler ; 4 kişi için

½ Kg Kuşbaşı Kuzu Eti
6 adet Patlıcan
2 adet Soğan
2 adet Domates
1 su bardağı Süt
3 bardak Su
5 yemek kaşığı Yağ
1 kahve fincanı Kaşar Peynir
2 yemek kaşığı Un
510 sap Maydanoz
Tuz, Kara Biber
Hazırlanışı :

1 kaşık yağda çentilmiş soğan ve kuşbaşı etleri birlikte kavurun Küçük küçük doğranmış domatesler ilave edilerek biraz daha kavrulur Tuz ve karabiber katılarak, 3 bardak Su konur ve kaynamaya bırakılır

Patlıcanlar alevli ateşte ya da ocakta çevrilerek her tarafı eşit pişirilir Sonra kabukları soyularak, içi çıkarılır mikserden geçirilir

Kalan yağda un hafifçe kavrulur İçine patlıcanlar ve süt ilave edilir Tuzu da konur Kıvamlı bir hal alıncaya kadar pişirilir İndirmeye yakın, kaşar peynir ilave edilir

Servis tabağına patlıcanlı karışım konur Ortasına da sıcak pişmiş et konur
 
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt