Humuslu Ispanaklı Spagetti Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket spagetti makarna
- 1 bardak humus ( 200 ml)
- Sıvıyağ
- 15-20 yaprak ıspanak
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 bardak haşladığımız makarna suyu
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Humuslu Ispanaklı Spagetti Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle makarnamızı haşlamak için ocağa su koyuyoruz.
- Kaynayan suya biraz tuz ve sıvı yağ koyduktan sonra makarnayı ekliyoruz.
- Haşlanan makarna suyundan 1 bardak ayırıyoruz. ( sosu açmak için kullanacağız. ).
Daha sonra soğanımızı yarım ay halinde doğrayıp tencereye alıyoruz. - Üzerine biraz sıvı yağ ekleyip kavurmaya başlıyoruz. (ben biraz tereyağı da kullandım tavsiye ederim. ).
Soğanlar hafif yumuşayınca rendelenmiş sarımsağı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. - Sırasıyla ıspanak ve humusu da ekliyoruz.
- Sosumuzu açmak için ayırdığımız makarna suyunu koyuyoruz.
- 2-3 dk sonra makarnalarımızı koyup en son üzerine limon suyu ekliyoruz. Servise hazır.
Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.