iltasyazilim
FD Üye
Humus Tarifi İçin Malzemeler Humus davet sofralarımın vazgeçilmez mezesidirİçine az yağ konulduğu takdirde, ve yoğurtta koymazsanız harika bir vegan menüsü de olabilir Diyetteyseniz eğer, humusu yağsız yapıp, ıspanak ya da salatalık ile de yiyebilirsiniz
*2 – 2,5 su bardağı nohut ( ben konserve kullanıyorum )
*2 yemek kaşığı tahin
*2 yemek kaşığı *tepeleme yoğurt
*yarım çay bardağı hafif zeytin yağı
*yarım limon
*23 diş sarımsak
*tuz
*1 çay kaşığı kimyon
*arzuya göre kara biber
*kıvam vermek için su
Humus Tarifi Yapılışı Nohutlarınız eğer konserve değilse geceden ıslatın, sabah haşlayın kabuklarını temizleyin Geri kalan malzemeleri de ekleyin : tahin, limon, yağ, yoğurt, sarımsak, kimyon ve karabiber Robotunuzda iyicene karışım düz bir tekstür verene kadar devam ettirin Not : Humus tarifleri çok farklıdır, kimisi nohut tadını kimisi tahin tadını ağırlıklı verebilir, eğer kıvamı çok koyuysa su veya yoğurtla açabilirsiniz Yağ da kullanabilirsiniz ama sağlıklı sayılmıyor Not : Humusunuzu bir gün önceden yaparsanız sarımsak çok güzel dağılacak ve ağzınıza ne tahin ne de nohut tadı gelecek Not : Humus gerçekten kolay gözükse de zamanla daha da oturacak bir meze oluyor Kullandığınız nohut ve tahin gerçekten önemli O yüzden deneye deneye sizin yaptığınız humusa uygun markayı bulacaksınız Amerika kıtasında oturanlar, Türk tahini bulamayanlar için arap tahinlerinin en iyisini alın, yoksa çok kotu bir tat oluyor
*2 – 2,5 su bardağı nohut ( ben konserve kullanıyorum )
*2 yemek kaşığı tahin
*2 yemek kaşığı *tepeleme yoğurt
*yarım çay bardağı hafif zeytin yağı
*yarım limon
*23 diş sarımsak
*tuz
*1 çay kaşığı kimyon
*arzuya göre kara biber
*kıvam vermek için su
Humus Tarifi Yapılışı Nohutlarınız eğer konserve değilse geceden ıslatın, sabah haşlayın kabuklarını temizleyin Geri kalan malzemeleri de ekleyin : tahin, limon, yağ, yoğurt, sarımsak, kimyon ve karabiber Robotunuzda iyicene karışım düz bir tekstür verene kadar devam ettirin Not : Humus tarifleri çok farklıdır, kimisi nohut tadını kimisi tahin tadını ağırlıklı verebilir, eğer kıvamı çok koyuysa su veya yoğurtla açabilirsiniz Yağ da kullanabilirsiniz ama sağlıklı sayılmıyor Not : Humusunuzu bir gün önceden yaparsanız sarımsak çok güzel dağılacak ve ağzınıza ne tahin ne de nohut tadı gelecek Not : Humus gerçekten kolay gözükse de zamanla daha da oturacak bir meze oluyor Kullandığınız nohut ve tahin gerçekten önemli O yüzden deneye deneye sizin yaptığınız humusa uygun markayı bulacaksınız Amerika kıtasında oturanlar, Türk tahini bulamayanlar için arap tahinlerinin en iyisini alın, yoksa çok kotu bir tat oluyor