Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Humus ️Asla Vazgeçemeyeceksiniz

Humus ️Asla Vazgeçemeyeceksiniz
0
158

yasuo

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80
humus-asla-vazgecemeyeceksiniz.jpg

Humus ️Asla Vazgeçemeyeceksiniz Tanımı İçin Gereçler

• 500 gram haşlanmış pişmiş nohut konserve de kullanabilirsiniz
  • 1 limon suyu limonumuz büyükse yarım kullanın (Ortalama 5 yemek kaşığı)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığından az kimyon
  • Yarım çay bardağından bir parmak az içme suyu
Üzerine sosu için
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Humus ️Asla Vazgeçemeyeceksiniz Tanımı Yapılışı

1. Yarım kilogramlık bir kavanoz haşlanmış nohutumuzdan bir ölçü avucumuzun içine alıp iki elimizin ortasında yavaşça ovalıyoruz kabuklarından ayırıyoruz.
  2. Rondomuzun içine kabuklarından ayırdığımız nohutlarımızın tamamını koyuyoruz.
  3. Sonra içine materyallerimizin tamamını boşaltıyoruz ve uygunca pürüzsüz hale gelene kadar rodomuzu çalıştırıyoruz. Lezzetine ve kıvamına bakıyoruz tuzunu limonunu kendi zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz
  4. Kıvamı koyu gelirse denetimli formda içme suyundan ya da konservedeki nohutun suyundan kullanabilirsiniz.
  5. Tereyağınızı eritip içine kırmızı biberi atıp yağımızı yakmadan kavuruyoruz. Serviste humusumuzun üzerine gezdiriyoruz, afiyet olsun ❤️
Nohutların kabuklarını çıkarmak sıkıntı gelirse ya da vaktiniz yoksa kabuklarıyla da yapabilirsiniz. Ayrıyeten ben ben 1 kilogram nohutu düdüklüde haşlıyorum sıcakken yarım kilogramlık konserve kavanozları na suyu ile birlikte dolduruyorum ve kapaklarını iki tık sola bir tık sesi gelecek halde sıkıca kapatıyorum, kapaklar vakumlanıp içe gerçek çöküp soğuyunca buzdolabına kaldırıyorum istediğim vakit her türlü gereksinimim da kullanıyorum. bu biçimde konserve oluyor bozulmadan uzun mühlet dayanıyor.

858,505Konular
982,777Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt