Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hoşgoruyle ilgili kompozisyon

Hoşgoruyle ilgili kompozisyon
0
137

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
hoşgoru hakkında kompozisyon,hoşgoru ile ilgili kompozisyon,hoşgoru konulu kompozisyon

Hoşgoru kompozisyon

Hoşgoru birbirimize tolerans gostermemiz,birbirimizi anlamamız,sevmemiz ve saymamızdırMaalesef yaşadığımız donemde hoşgoruye olduğundan fazla ihtiyacımız varMalum ırkcılığın ve şiddetin en ust seviyeye cıktığı zamandayız
Beyazın siyaha,sarışının cekik gozluye gosterdiği tavırlar oldukca aşağılayıcı

Toplumumuzda da hoşgorusuzluk ust seviyedeOmuz attı diye,kufur etti diye birbirimizi olduruyoruzTurkKurt catışması oluyorTurkler kurtleri sevmiyor,hor goruyorOysa eskiden boyle bir durum yoktuİnsanlar huzur ve refah icinde yaşıyorlardıNitekim Kurtluluş savaşında Turkuyle,Kurduyle,Arabıyla,Cerkeziyle hep birlikte kurtuluşumuz icin,bağımsızlığımız icin savaşmışız

Savaşların,hor gormenin,aşağılamanın hepsinin nedeni tabii ki hoşgorusuzlukİnsanlar biraz alttan alırsa,biraz empati kurarsa bunlar ortaya cıkar mı? Yol ortasında acımasızca bir grup insan tek bir kişiyi dovuyorEğer iclerinden bir Allah’ın kulu ‘Ulan acaba ben bu adamın yerinde olsaydım ne yapardım,nasıl yerin dibine girerdim’ derse ne olur? Acaba bu kavga son mu bulur,yoksa devam mı eder?

Bildiğiniz gibi dinimizde,peygamberimiz de hoşgoruyu emretmiştirPeygamberimiz ‘ Arabın arap olmayana,arap olmayanın araba ustunluğu yoktur’ demiştirKeşke hep uysak değil mi hoşgoru kurallarına,birbirimizi sevsek,bir omuz icin adam oldurmesek…
Butun dunya buna inansa bir inansa
Hayat bayram olsa
İnsanlar el ele tutuşsa birlik olsa
Uzansak sonsuza…
Alıntı