Yeniden bu çalışmaların sonuçları tarçının 1-4 ay mühlet ile sistemli tasarrufunda açlık şekeri ortalama 25 mg,kolesterol ise ortalama 15 mg düşmektedir.
Umumî olarak vücuda yararlarını şöyle sıralayabiliriz.
*Her gün yarım çay kaşığı tarçın berbat kolesterolü düşürür ve daha istikrarlı bir kan şekeri seviyesi sağlamaya ekte bulunur.
*Anti-mikrobiyal bir baharat.Bazı bakterilerin üremesini önleyici tesir göstermektedir.Bu özelliğinden ötürü azık endüstrisinde kullanılmaktadır.Ayrıca antibakteriyel özelliğinden ötürü tarçın ve tarçın çayı ağız hijyeni için de tercih edilebilir.
*Beyin aktivitesini artırıcı tesir gösterir. Yapılan bir araştırmaya nazaran tarçın kokusunun hafızayı geliştirdiği ve bilişsel fonksiyonu arttırdığı belirtilmektedir.
*Diyet lifinin güzel bir kaynağıdır. Kan şekerini düzenleyerek iştahı azaltır.Eğer şeker hastasıysanız hem kan şekerini dengelemek hem de uzun vade tok hissetmek için mahsusen kimi meyvelerinize ve sair besinlerinize tarçın ekleyebilirsiniz.
*Meyve tatlılarının üzerine, kek ve kurabiyelere hazırlama sırasında hem lezzetlendirmek hem de daha uzun müddet iştahı baskılamak için tarçın ek edebilirsiniz.
*Suyunuzun içerisine çubuk tarçın ekleyerek içimini kolaylaştırabilir ve suyunuza beğenilen bir tat katabilirsiniz.
Sıhhatle kalmanız dileklerimle ...
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.