Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hoş kokulu tarçınımız ve mucizeleri

Hoş kokulu tarçınımız ve mucizeleri
0
152

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
110519.jpg
110519.jpg
Tarçının sıhhat üzerine tesirlerine dair bir çok araştırma yapılmış ve hala yapılmakta.2014 yılında yayınlanan birçok büyük çalışmanın sonucu tarçının şeker seviyesi ve kolesterolü olumlu etkilediğini göstermektedir.

Yeniden bu çalışmaların sonuçları tarçının 1-4 ay mühlet ile sistemli tasarrufunda açlık şekeri ortalama 25 mg,kolesterol ise ortalama 15 mg düşmektedir.

Umumî olarak vücuda yararlarını şöyle sıralayabiliriz.

tar%C3%A7%C4%B1n.jpg

*Her gün yarım çay kaşığı tarçın berbat kolesterolü düşürür ve daha istikrarlı bir kan şekeri seviyesi sağlamaya ekte bulunur.

*Anti-mikrobiyal bir baharat.Bazı bakterilerin üremesini önleyici tesir göstermektedir.Bu özelliğinden ötürü azık endüstrisinde kullanılmaktadır.Ayrıca antibakteriyel özelliğinden ötürü tarçın ve tarçın çayı ağız hijyeni için de tercih edilebilir.

*Beyin aktivitesini artırıcı tesir gösterir. Yapılan bir araştırmaya nazaran tarçın kokusunun hafızayı geliştirdiği ve bilişsel fonksiyonu arttırdığı belirtilmektedir.

*Diyet lifinin güzel bir kaynağıdır. Kan şekerini düzenleyerek iştahı azaltır.Eğer şeker hastasıysanız hem kan şekerini dengelemek hem de uzun vade tok hissetmek için mahsusen kimi meyvelerinize ve sair besinlerinize tarçın ekleyebilirsiniz.

*Meyve tatlılarının üzerine, kek ve kurabiyelere hazırlama sırasında hem lezzetlendirmek hem de daha uzun müddet iştahı baskılamak için tarçın ek edebilirsiniz.

*Suyunuzun içerisine çubuk tarçın ekleyerek içimini kolaylaştırabilir ve suyunuza beğenilen bir tat katabilirsiniz.

Sıhhatle kalmanız dileklerimle ...

 

Similar threads

Tarçın bilinen en eski baharatlardan biridir. Milattan evvel 3000 yılından beridir Çinliler tarafından kullanıldığı düşünülmektedir. Avrupada ise 17. ve 18. yüzyıllarda en pahalı baharat haline gelmiştir. Tarçın aslen tarçın ağacının kısımlarının dış kabuğu sıyrıldıktan sonra kalan iç kabuğunun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
186
--VAZGEÇİLMEZ BESİNLERİMİZ 2-- --ŞEKER YERİNE TARÇIN-- Tarçın'ın anavatanı Güney ve Güneydoğu Asyadır. Yaprak dökmeyen kokulu bir ağaç cinsidir. M.Ö. Çinliler tarafından kullanılan en eski, Avrupa'da 16. yy dan 18.yy'a kadar en değerli baharatlardan biri olmuştur. Ağacın kurutulmuş kabukları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
144
İçerdiği unsurlar sayesinde güçlü tıbbi özelliklere sahip tarçın, yüksek orantıda antioksidan, antienflamatuar içeriyor. İltihaplarla savaşta güçlü bir silah olan tarçın birebir devirde insüline hassaslığı artırıyor, kan şekerini düşürüyor. Nörodejeneratif marazlar üzerinde olumlu tesirleri olan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
171
Diyet yaparken kendinizi mütemadi aç mı hissediyorsunuz? Bir sonraki öğün için dakikakaları mı sayıyorsunuz? Öyleyse beslenme programınızı yine gözden geçirin. Diyet yaparken sizi tok tutan besinleri beslenmenize ekleyin. Bu sayede diyet yaparken açlık hissiyle başa çıkabilir ve diyetinizi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
203
Toz tarçın, tatlılarda ve yemeklerde sık sık kullanılan şifa kaynağı bir baharattır. Beslenmesine dikkat eden kişilerin oldukça fazla kullandıkları tarçın, kan şekerini dengeleyerek öğün aralarında kontrolsüz yemek yemenin önüne geçmektedir. Sahip olduğu vitamin ve mineraller sayesinde de...
Cevaplar
0
Görüntüleme
171
858,505Konular
982,780Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt