Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Horozun Fendi Tilkiyi Yendi

Horozun Fendi Tilkiyi Yendi
0
181

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Tilki, birkac gundur ciftliğin etrafında fırıldak gibi donuyordu Bakışlarındaki butun dikkat ciftlik evinin yan tarafındaki tavuk kumesinde toplanmıştı “ Ah “ diyordu, “ Ah, şu semiz tavuklardan birisini, ikisini yakalasaydım da cıtır cıtır yiyiverseydim, ne olurdu sanki? Karnım doyardı, sonra da guzel bir uyku ceker yarına kadar yiyecek derdim olmazdı diye duşunurken ciftlik sahibinin kumesin onundeki kuyudan su cekmeye gittiğini gordu Kaşlarını cattı Yuksek sesle:

“ Fakat bunlar rahat bırakmazlar ki, adam, karısı, oğlu, kızı sabah gun doğarken kalkarlar, butun gun ciftliğin avlusunda oraya buraya koşuştururlar Ne zamana kadar? Ta akşam oluncaya kadar Peki, akşam olunca bunlar yatar uyurlar da meydan bana mı kalır? YoooGecelerin hakimi Popsidir Benim gibi uc tanesini bir araya getirsen ancak bir Popsi eder İriyarı, kalıplı bir kopektir kendisi Geceleri hic ayrılmaz kumesin onunden Bazı geceler yere yatar, uyur gibi yapar Bilirim ben onun iki gozu acık uyuyanlardan olduğunu Geceleri değil kumese girmek, ciftliğin avlusuna adım atmayı kendi kendime teklif bile edemedim “ diyerek sitem etti

Ertesi gun tilki sevincten neredeyse kanatlanıp ucacaktı Ciftlik sahipleri oğle vaktine doğru temiz elbiselerini giymişler, arabalarına binip şehre misafirliğe gitmişlerdi Belli ki birkac gunden once donmeyeceklerdi İkindi zamanı olmuştu Popsi sıcak havanın etkisiyle gevşemeye başladı Zaten butun gece uyumamıştı Goz kapakları ağırlaşmıştı Gezerken dalıyordu Birkac kere neredeyse yere duşecekti Sonunda, dayanamadı, gitti, kulubesinde uyumaya başladı

Tilki, Popsinin haline guldu Sessizce ciftliğin avlusuna suzuldu Kumesin yanına sokuldu İcerde tavuklar yem yiyorlardı Kapının surgusunu cekti En yakınında duran tavuğu kaptığıyla, kumesin kapısını kapatıp ormana doğru kacması bir oldu Kumeste bulunanlardan hicbiri bu durumun farkına varmadı Tilki geceyi ormandaki bir ağac kovuğunda gecirdi Ertesi gun yine ikindi vakitleri Popsi kulubesinde uyurken kumese geldi Aynı şekilde kapının surgusunu cekti, en yakınında duran tavuklardan birini yakaladı, kapıyı kapatıp ormana doğru koşarak uzaklaştı

Kumeste bir horoz vardı Adı “ Kırmızı “ idi Geriye kalanların hepsi tavuktu Tilki kumese dadanmadan once on dort tane tavuk vardı Kırmızı o sırada kumesin koşesinde tahtadan yapılmış tunekte oturmuş, pencereden dışarısını seyrediyordu Tilkinin kumese girip tavuklardan birini kapıp goturmesine film seyreder gibi bakakaldı Kendisini carcabuk toparladı Aniden tunek penceresinden kumesin ortasına doğru uctu Avazı cıktığı kadar “ uuruuuuuu “ diyerek otmeye başladı Amacı, Popsiyi uyandırıp tilkiyi yakalamasını sağlamaktı Belki tilkinin goturduğu tavuk kurtarılabilirdi Hemen durumu kumesteki tavuklara anlatıp, tavukların “gıt gıt gıdak, gıt gıt gıdak diye bağırmalarını sağladı Aradan dakikalar gectiği halde Popsi yardıma koşmadı

Saatler sonra Popsi uyandı Ağır ağır gerindi Kulubesinden dışarı cıktı Hava kararmaya başlamıştı, akşam oluyordu “ Ne guzel uyumuşum!Şoyle bir cıkıp dolaşayım “ dedi kendi kendine Tam kumesin onunden gecerken duyduğu sesle irkildi Birisi onu cağırıyordu Kumese doğru yaklaştı Seslenen horoz Kırmızı idi:

“ Popsi nerelerdesin? Sen gunduz uyurken tilki geldi Kumesin kapısını acıp bir tavuk kaptı, kapıyı kapatıp kactı Seni uyandırmak icin hepimiz bağırdık Fakat sen koşup gelmedin Ayrıca bir tavuk daha kayıp Ciftlik sahiplerinin gitmelerini fırsat bildi bu tilki, iki gunde iki tavuk caldı “

Popsi kulaklarına inanamadı Tilkinin kendisini onemsememesi canını sıkmıştı Gozlerini iri iri acarak:

“ Vay beBu ne cesaretO tilkiyi bir yakalarsam dunyasını karartırımNe sanıyor ya bu tilki kendisini “ diye bağırdı

Kırmızı, Popsiye susmasını işaret ederek: “ İş işten gectikten sonra sinirlenmenin ne anlamı var? Bir plan hazırladım Şimdi beni iyi dinle “ dedi

Planı dinleyen Popsi gece nobetine devam etti Aynen iki gundur olduğu gibi ikindi vaktine doğru ayakta uyuklamaya başladı Kulubesine girdi Kapısını kapattı Fakat uyumak icin kulubeye girmemişti Plan gereği, kulubesinin arka tarafındaki tahtalardan birinin civilerini geceden sokmuştu Tahtayı yerinden alıp sessizce dışarı cıktı Ciftlik evinin arkasından obur yandaki kumesin arkasına geldi Kırmızı ve tavuklar da butun gece boş durmamışlar, kumesin koşesindeki tuneğin tahtalarını aralayıp, Popsinin gecebileceği kadar bir yer acmışlardı Popsi buradan tuneğe girdi Tahtaları yine eski durumuna getirdi Tunek kapısının arkasında yere yattı Tavukların hepsi tunekteydiler Sadece Kırmızı kumesin ortasında dolaşıyordu

Tilki Popsinin kulubesine girmesinden sonra bir yarım saat bekledi Popsinin uyuduğuna kanaat getirdi Ciftliğin avlusuna girdi Kumesin onundeki kuyunun duvarı arkasına saklandı Etrafı dinledi Her şey yolundaydı Kuyunun duvarı ustunden başını kaldırdı Kumese doğru baktı Horozdan başka kimseyi goremedi “ Tavuklar tunekte uyukluyorlar olsa gerek “ diye duşundu “Yaşasın! Bugun de horoz eti yiyeceğim “ dedi kendi kendine Bulunduğu yerden ayrıldı Parmaklarının ucuna basarak kumese doğru yaklaştı

Kırmızı, tilkiyi kuyunun arkasına saklanırken gormuş ve Popsiyi haberdar etmişti Sanki hicbir şeyden haberi yokmuş gibi kafası yerde yem yiyor gozukuyordu Aslında tilkiyi goz hapsine almış, tilkinin her hareketini kontrol ediyordu Tilki kumes kapısının surgusunu cekti Hızla kırmızının ustune yurudu Tam kırmızıyı tutmak icin eğildiği anda sağ gozunde bir şimşek caktı Kırmızının tek ayağı ustunde donerek vurduğu kanat tokadı tilkinin gozune gelmişti Tilki neye uğradığını şaşırdı Bu sırada Popsi saklandığı yerden yay gibi boşandı Kumesin kapısını kapattı Kapıya kilidi taktı Anahtarı kumesten dışarıya attı Kendisi icin hicbir kacış yolu kalmayan tilki gerilemeye başladı Yalvarmak faydasızdı Kendini savunmaya karar verdi Popsi ile tilki hırsla birbirlerine girdiler Popsi tilkiye gore, cok iriydi ve cok gucluydu Sonunda, tilki, Popsinin vurduğu yumruklarla pestile dondu Yere yığıldı, kendinden gecti Popsinin tekrar tilkinin ustune atılmaya hazırlandığını goren Kırmızı, Popsinin onune gecti:

“ Dur bakalım! Bu kadar ders ona yeter Kumese girdiğin yerden dışarıya cık, anahtarı bul, kapıyı ac Yaptığım planın dışına cıkmamak gerek “

Daha sonra Kırmızı ile Popsi, tilkiyi goturup ormana bıraktılar Tilki ancak iki gun sonra gece yarısı kendine gelebildi Yuzu, gozu curuk icindeydi Her yanı ağrıyordu, arka ayakları tutmuyordu “ Olmemişim buna da şukur “ dedi icinden Tilki vucudunda sağlam kalan ne varsa hepsini toplayıp suruklenerek ormanın iclerine doğru uzaklaştı, karanlıklarda kayboldu

SON

Yazan: Serdar Yıldırım

858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt