iltasyazilim
FD Üye
Hollandez Sos Tarifi İçin Malzemeler
*2 tane yumurta
*1 tane arpacık soğan
*1 dal biberiye
*4 5 kaşık tereyağ
*2 kaşık limon suyu
*Yarım çay bardağı sirke
Hollandez Sos Tarifi Yapılışı İlk olarak biberiye ve arpacık soğanını biriz kavrulur, arpacık soğanını iki parça halinde doğmanız yeterli Daha sonra biraz kavurduktan sonra sirkeyi ilave ediniz Ve bir kaşık karıncaya kadar pişirin Bu karışımı bir kenara alıp tereyağını eritilir Yumurta limon suyu ve sirkeli karışım iyice çarpılır (beun marie usulü)yani bir tencereye su koyulur ve üzerine farklı bi kase koyup bu karışımı pişirmeye alıyoruz ama suyun kaynama derecesinde (poche)olması gerekiyor karıştırarak koyulaşmasını sağlıyoruz ,koyulaştıktan sonra ocağı kapatabilirsiniz ,ocağı kapatmadan devam ederseniz sosunuz kıvam almaz ocağı kapatıp karıştırmaya devam ediniz ,istediğiniz kıvama gelince alıp sunum yapabilirsiniz
AFİYET OLSUN
*2 tane yumurta
*1 tane arpacık soğan
*1 dal biberiye
*4 5 kaşık tereyağ
*2 kaşık limon suyu
*Yarım çay bardağı sirke
Hollandez Sos Tarifi Yapılışı İlk olarak biberiye ve arpacık soğanını biriz kavrulur, arpacık soğanını iki parça halinde doğmanız yeterli Daha sonra biraz kavurduktan sonra sirkeyi ilave ediniz Ve bir kaşık karıncaya kadar pişirin Bu karışımı bir kenara alıp tereyağını eritilir Yumurta limon suyu ve sirkeli karışım iyice çarpılır (beun marie usulü)yani bir tencereye su koyulur ve üzerine farklı bi kase koyup bu karışımı pişirmeye alıyoruz ama suyun kaynama derecesinde (poche)olması gerekiyor karıştırarak koyulaşmasını sağlıyoruz ,koyulaştıktan sonra ocağı kapatabilirsiniz ,ocağı kapatmadan devam ederseniz sosunuz kıvam almaz ocağı kapatıp karıştırmaya devam ediniz ,istediğiniz kıvama gelince alıp sunum yapabilirsiniz
AFİYET OLSUN