Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hizir Olduğunu Söylerim!!!...

Hizir Olduğunu Söylerim!!!...
0
106

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
HIZIR OLDUĞUNU SÖYLERİM!!!

http:img514**************img5143953glyazqi9
Ramazan… Cuma günü… Cuma vakti… Cami… Cemaat tek tük camiye girmekte İmam kürsüde… Girenlerin arasında… O… Hızır… Hızır as da genç ihtiyar arasında onlardan biri gibi gidiyor bir köşeye oturuyor Kürsüde imam sohbete başlıyor… Hızır’ın yanına kırklarında bir adam gelip oturuyor Cami yavaş yavaş dolmakta…
Adam, bir müddet sonra uyuklar bir vaziyette sallanıyor, ha uyudu ha uyuyacak Hızır as adamı dürtüklüyor:

Uyuyacaksın, der Adam:
Uyumam, beni rahat bırak
Hızır as ses etmez, ancak ezan okundu okunacak, adam ha uyudu ha uyuyacak, bir daha dürtükleyerek:
Uyuyacaksın dedim, der Adam:
Ben de sana uyumam, beni rahat bırak dedim Rahat bırak beni Rahat bırak yoksa, Hızır olduğunu söylerim Buradan çıkamazsın Bu kalabalık sakalında bir tel bırakmaz
Hızır as susar ve gözlerine kapar, boynunu büker Allah’a yönelerek:
Ya Rabbim! Bu nasıl iştir Bu kulun benim kim olduğumu bildi Bu nasıl iştirki bendeki listede bunun ismi yok
Cevap gelir:
Sana verilen listede beni sevenlerin isimleri var O ise benim sevdiklerimden…
Allah sevdiklerinden etsin… Sevmek, seviyorum demek bir iddia İş sevilenlerden olmak…

Similar threads

hızır (as) yaşayan evliyalar konya evliyaları konyada yaşamış evliyalar konyadaki rüyada hızır aleyhisselamla konuşmak Her Gördüğünü Hızır, Her Geceyi Kadir Bil Bir gün annesi tarladan kaldırdığı buğdayları, biriyle Ubeydullahı Ahrâr'a yolladı Ubeydullahı Ahrâr buğdayları ambara koymakla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
Uzaktaki Bir Veliye Karşı Medet, Yardım Et, YetişDemek Caiz midir Sami Ruhan tarafından yazıldı Aşağıdaki mesajlarımız, manevi yardımlaşmayı, medet beklemeyi mesela 'Ya Resulallah yardım et', 'Ya filan şeyh yetiş' demeyi, yani istimdatı, istigaseyi inkar edenlere karşı yazılmıştır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
SÜNNETİN YAZIYA AKTARILMASI İlmi çevrelerde yaygın olan kanaate göre hadisler hicrî bi rinci asnn sonlarına vanncaya dek sözlü olarak aktanlmaktaydı İlk olarak hadisleri yazıya aktarmayı düşünen kişi zâhid halife Ömer b Abdülaziz oldu O, Ebubekr b Muhammed b Hazm'a gönderdiği yazılı emirde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
Hamd, ancak Allah içindir O'na hamdeder O'ndan yardım ve mağfiret dileriz Nefislerimizin şerrinden, amellerimizin kötülüğünden O'na sığınırız Allah kimi hidayete erdirerse onu saptıracak, kimi de saptırırsa onu hidayete erdirecek yoktur Şehadet ederim ki, Allah'tan başka ilah yoktur, O tektir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
154
Kısa Tiyatro skeçleri Kısa Tiyatro Oyunları Ağaçların Yararları Tiyatro Oyunu (Bir gün ormandaki ağaçlar neşe içinde şarkılar söylüyorlardı) Kestane,gürgen,palamut Altı yaprak üstü bulut Gel sen burda derdi unut Orman ne güzel ah ne güzel (Bu sırada ufak serçe « cik cik cik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
858,500Konular
982,386Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt