
Hisdistan Cevizli Havuç Topları Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet büyük boy havuç
- 1 paket petibör
- 1 yemek kaşığı margarin
- 7 yemek kaşığı şeker
- 1 buçuk tatlı kaşığı tarçın
- Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
- Hisdistan cevizi
Hisdistan Cevizli Havuç Topları Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
O kadar hafif ve lezzetli ki misafir masaları için çok güzel ve hafif bir tarif. Yapılışı ile o kadar kolay ki çocuklar buna bayılacak.
- Öncelikle havuçları rendeleyelim. Ben 6 adet kullandım siz iki ölçüde yapabilirsiniz o size kalmış.
- Rendelenmiş havuçları tavaya alın ve 7 kaşık şekeri ekleyin ve ocağa alın şekeri havuçlara iyice yedirene ve suyu çekene kadar pişirin.
- Söndürmeden iki dakika kadar önce margarini, tarçını ve cevizi ekleyin.
- Bir iki tur daha karıştırıp tarçını iyice yedirince altını kapatın.
- 1 paket sade petibörü çok ufak olmayacak şekilde parçalayın ve içine sıcak olan havuçlu harcı dökün.
- Sıcak olacağı için elinizle karıştıramazsınız. Biraz spatula ile karıştırın iyice birbirine yedirene kadar ve petibörler eriyene kadar karıştırın.
- Elinizin dayanacağı sıcaklığa gelince elinizle iyice yoğurur gibi bastırın.
- Birbirine iyice izlesen havuçlu harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hisdistan cevizi ne bulayın. Üstünü süslemesi size kalmış.
- Çayın yanına kahve sunumlarına çok yakışacak emin olun.Afiyet bal şeker olsun
????.