Hırvatistanın Yemekleri Hakkında Bilgi
Hırvatistan Ulkesi Orta Avrupa, Balkanlar ve Akdeniz'in kesişme noktasında bulunan demokratik cumhuriyettirHırvatistanın Başkenti Zagreb 'dirHırvatistan 20 idari bolgeye bolunmuş olup 56,594 km²'lik bir yuzolcumune sahip bir ulkedir
Yemek alışkanlıklarına gore Hırvatistan iki iklim bolgesine ayrılıyorBu iklimlerden bitanesi Akdeniz iklimi diğeri ise Kara iklimidirHırvatistan'da Sebze olarak en cok roka ve dalmacya lahanası tuketiliyorHızvatistan'da bu Sebzeler haşlandıktan sonra uzerlerine soğuk zeytinyağı ekleniyor kıyı şeridinde ve adalarda yemeklerde ozellikle zeytinyağı kullanılıyor
Kara ikliminin hakim olduğu bolge mutfağında ise daha cok sığır, domuz veya ceşitli kumes hayvanları etleri kullanılır Hırvatlar fazla koyun eti yemezler Sadece ilkbaharda adalardan ve kıyı şeridinden gelen kuzu etini tuketirler Ayrıca bu mutfakta inek sutunden yapılan taze peynir cok kullanılır Hırvatlar bu taze tuzsuz peynirle hem tatlı hem de tuzlu yemekler yaparlar
Hırvatların en cok kullandıkları baharatlar şunlardır acı ve tatlı kırmızı biber, karabiber ve kurutulmuş sebze tozlarından yapılan Vegeta denilen bir tur sebze tozu kullanılır
Hırvatistan'da Hırvatların Yufka ile yapılıp ocakta veya fırında pişirdikleri ve bir ceşit sufle olan bu yemeğin tatlısı ve tuzlusuda yapılıyor Bu yemeğin Tuzlu olarak, etlisi, peynirlisi ve lor peynirlisi gibi bircok ceşidi bulunmaktadır
Hırvatistan Ulkesi Orta Avrupa, Balkanlar ve Akdeniz'in kesişme noktasında bulunan demokratik cumhuriyettirHırvatistanın Başkenti Zagreb 'dirHırvatistan 20 idari bolgeye bolunmuş olup 56,594 km²'lik bir yuzolcumune sahip bir ulkedir
Yemek alışkanlıklarına gore Hırvatistan iki iklim bolgesine ayrılıyorBu iklimlerden bitanesi Akdeniz iklimi diğeri ise Kara iklimidirHırvatistan'da Sebze olarak en cok roka ve dalmacya lahanası tuketiliyorHızvatistan'da bu Sebzeler haşlandıktan sonra uzerlerine soğuk zeytinyağı ekleniyor kıyı şeridinde ve adalarda yemeklerde ozellikle zeytinyağı kullanılıyor
Kara ikliminin hakim olduğu bolge mutfağında ise daha cok sığır, domuz veya ceşitli kumes hayvanları etleri kullanılır Hırvatlar fazla koyun eti yemezler Sadece ilkbaharda adalardan ve kıyı şeridinden gelen kuzu etini tuketirler Ayrıca bu mutfakta inek sutunden yapılan taze peynir cok kullanılır Hırvatlar bu taze tuzsuz peynirle hem tatlı hem de tuzlu yemekler yaparlar
Hırvatların en cok kullandıkları baharatlar şunlardır acı ve tatlı kırmızı biber, karabiber ve kurutulmuş sebze tozlarından yapılan Vegeta denilen bir tur sebze tozu kullanılır
Hırvatistan'da Hırvatların Yufka ile yapılıp ocakta veya fırında pişirdikleri ve bir ceşit sufle olan bu yemeğin tatlısı ve tuzlusuda yapılıyor Bu yemeğin Tuzlu olarak, etlisi, peynirlisi ve lor peynirlisi gibi bircok ceşidi bulunmaktadır