Hırvatistan Mutfağı Hakkında Bilgi
Hırvatlar gunde uc oğun yemek yerlerdi Sabah, oğle ve akşam Tabii ki calışma hayatına kadının girmesi ile bu geleneksel alışkanlık gittikce değişti ve oğle yemeği oğleden sonra iş cıkışma saat 1600'ya kaydı ve dolayısıyla akşam yemeği ortadan kalktıAyrıca Hırvatlar kahvaltıya da fazla onem vermezler ve sabahları cok hafif yerler
Akdeniz Mutfağı'nın Hırvatistan mutfak kulturu uzerinde buyuk etkisi olmuştur Taze deniz balığını Hırvatistan'ın hemen her yerinde bulmak mumkundur Deniz urunleri Hırvatların vazgecemediği urunlerdir
Hırvatların en unlu ve Hırvatistan'ın hemen her yerinde hazırlanan yemeklerinden biri Strukle(ştrukle) dirCok fazla kullanmamakla beraber Hırvatların cok kullandıkları baharatlar, acı ve tatlı kırmızı biber, karabiber ve kurutulmuş sebze tozlarından yapılan Vegetadedikleri bir tur sebze tozudur
Mutfağı'nın da Hırvat Mutfağı'na etkileri olmuştur Ozellikle sarma, dolma ve yufka, dolayısı ile de borekmutfağın en sevilen yemekleri arasına girmiştir
Hırvatlar gunde uc oğun yemek yerlerdi Sabah, oğle ve akşam Tabii ki calışma hayatına kadının girmesi ile bu geleneksel alışkanlık gittikce değişti ve oğle yemeği oğleden sonra iş cıkışma saat 1600'ya kaydı ve dolayısıyla akşam yemeği ortadan kalktıAyrıca Hırvatlar kahvaltıya da fazla onem vermezler ve sabahları cok hafif yerler
Akdeniz Mutfağı'nın Hırvatistan mutfak kulturu uzerinde buyuk etkisi olmuştur Taze deniz balığını Hırvatistan'ın hemen her yerinde bulmak mumkundur Deniz urunleri Hırvatların vazgecemediği urunlerdir
Hırvatların en unlu ve Hırvatistan'ın hemen her yerinde hazırlanan yemeklerinden biri Strukle(ştrukle) dirCok fazla kullanmamakla beraber Hırvatların cok kullandıkları baharatlar, acı ve tatlı kırmızı biber, karabiber ve kurutulmuş sebze tozlarından yapılan Vegetadedikleri bir tur sebze tozudur
Mutfağı'nın da Hırvat Mutfağı'na etkileri olmuştur Ozellikle sarma, dolma ve yufka, dolayısı ile de borekmutfağın en sevilen yemekleri arasına girmiştir