Hırvatistanın Gelenek Ve Gorenekleri kısaca
Hırvatistan'ın mutfağı bir bolgeden diğerine değişiklik gosterir Kıyı bolgeleri Yunan, Roma ve diğer Akdeniz mutfaklarından ozellikle de deniz mahsulleri, pişmiş sebze ve kek yapımı yonunden ve ayrıca yemeğe tat veren zeytin yağı ve sarımsak kullanımı anlamında etkilenmiştir İc kısımlarda kalan alan ise Macar, Avusturya ve Turk mutfaklarından etkilenmiştir Bu bolgede etli yemekler, tatlısu balıkları ve sebze yemekleri en sık tuketilenlerdir
Hırvatistan da 2 farklı şarap uretim bolgesi bulunur Kuzeydoğudaki kıtasal alanda, ozellikle de Slavonya'da beyaz şarap başta olmaz uzere şarap uretimi yaygındır Diğer onemli şarap uretim bolgesi ise kuzeydeki kıyı şeridi boyunca İstria ve Krk bolgeleridir ve bu bolgelerdeki şaraplar İtalya şaraplarına benzerken guneydeki Dalmacya'da Akdeniz usulu şarap uretimi neredeyse standarttır Ulkede yıllık şarap uretimi 140 milyon litreyi aşar
Bira ise ulkeye 18 yuzyılın sonlarında gelmesine rağmen yıllık tuketim 2007 yılına gore 833 litredir ve bu oranla Hırvatistan, dunyanın en cok bira tuketen ilk 15 ulkesi arasındadır
Hırvatistan'ın mutfağı bir bolgeden diğerine değişiklik gosterir Kıyı bolgeleri Yunan, Roma ve diğer Akdeniz mutfaklarından ozellikle de deniz mahsulleri, pişmiş sebze ve kek yapımı yonunden ve ayrıca yemeğe tat veren zeytin yağı ve sarımsak kullanımı anlamında etkilenmiştir İc kısımlarda kalan alan ise Macar, Avusturya ve Turk mutfaklarından etkilenmiştir Bu bolgede etli yemekler, tatlısu balıkları ve sebze yemekleri en sık tuketilenlerdir
Hırvatistan da 2 farklı şarap uretim bolgesi bulunur Kuzeydoğudaki kıtasal alanda, ozellikle de Slavonya'da beyaz şarap başta olmaz uzere şarap uretimi yaygındır Diğer onemli şarap uretim bolgesi ise kuzeydeki kıyı şeridi boyunca İstria ve Krk bolgeleridir ve bu bolgelerdeki şaraplar İtalya şaraplarına benzerken guneydeki Dalmacya'da Akdeniz usulu şarap uretimi neredeyse standarttır Ulkede yıllık şarap uretimi 140 milyon litreyi aşar
Bira ise ulkeye 18 yuzyılın sonlarında gelmesine rağmen yıllık tuketim 2007 yılına gore 833 litredir ve bu oranla Hırvatistan, dunyanın en cok bira tuketen ilk 15 ulkesi arasındadır