Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hırsız ve hırsızlık ile ilgili hadisler

Hoş geldin! Sahin55 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Hırsız ve hırsızlık ile ilgili hadisler
0
217

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
hırsızlıkla ilgili hadisler,
hırsızla ilgili hadisler,
hadislerde hırsız ve hırsızlık

Allahu Teâlâ şöyle buyuruyor:
“Hırsızlık eden erkek ve hırsızlık eden kadının yaptıklarına karşılık bir ceza Allah ’tan bir ibret elde etmek üzere ellerini belli Allah, Aziz ve Hâkim ’dir
Maide: 38
En büyük hırsızlık suçlarından biri, hacıları ve Beytullah ’ul Atik ’in ziyaretçilerini soymaktır Bu tür hırsızlar, yeryüzünün en değerli mekânlarında ve Beytullah ’ın çevresinde Allah ’ın koyduğu ölçülere hiç bedel vermezler Rasûlullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) Küsuf namazının anlatıldığı hadiste şöyle der:
“Cehennem getirildi Bu, beni namazda gerilerken gördüğünüz anda oldu Ateşinin bana dokunmasından korkarak geriledim Orada bastonlu bir kimsenin cehennem içerisinde bağırsaklarını sürükleyerek dolaştığını gördüm O kimse, bastonuyla hacıları soyuyordu Hacı bunu farkederse, “Bastonuma takıldı der, farketmezse alır giderdi
Müslim: 904
Hırsızlığın en büyüklerinden biri de umuma ait malları çalmaktır Bunu yapan bir takım kimseler şöyle derler:
“Başkalarının çaldığı gibi biz de çalıyoruz Bilmezler ama, bu tüm müslümanları soymaktır Çünkü umuma ait mallar bütün müslümanların mülküdür Allah ’tan korkmayanların yaptığı onlara gerekçe olacak bir niçin değildir Bir Takım millet da müslüman olmadıklarını öne sürerek kâfirlerin mallarını çalarlar Oysa bu içten değildir Çünkü mallarının gasbedilmesi caiz olan kâfirler müslümanlarla savaş halinde olanlardır Değilse kâfirlerin kendileri ve bütün şirketleri bu kapsama girmez
Hırsızlık çeşitlerinden biri de gizli gizli başkalarının cebine el uzatmaktır Bazıları, başkalarının evine ziyaretçi olarak girer ve bir şeyler çalar Bazıları misafirlerin çantalarını soyar Bazıları da işyerlerine girer ve cebine, elbisesine bir malı gizler Kadınlardan bir kısmının elbisesinin altına gizleyerek yaptığı da bu türdendir Bir Takım halk kolay ve ucuz eşyaların çalınmasını önemsiz bir şey olarak görür Oysa Rasûlullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur:
“Yumurta çalıp eli kesilen, ip çalıp eli kesilen hırsıza Allah lanet etsin
Buhari Fethu ’lHiç Olmazsa: 1281
Kim bir şey çalmışsa, Allah (Azze ve Celle) ’ye tevbe ettikten daha sonra onu sahibine geri iade etmesi gerekir İster açık açık iade etsin, isterse el altından kendisi ya da bir başka biri aracılığıyla iade etsin Mülk sahibine veya mülk sahibinin mirasçılarına uzun aramalardan daha sonra ulaşamamışsa, o malı sahibinin sevabı niyetiyle sadaka olarak verir *

858,500Konular
982,373Mesajlar
32,973Kullanıcılar
Üst Alt