Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hirisi Çorbası

Hirisi Çorbası
0
100

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Malzemeler
1 Su bardağı yarma buğday (dövme, aşurelik buğday)
250 gr haşlamalık et ( kemikli ette olur)
Buğdayın üstünü örtecek kadar su
1 tatlı kaşığı kimyon
Yeterince tuz

Yapılışı
1 gece önceden buğday ıslamaya bırakılır
Yapacağınız yemek tenceresine buğday ve üzerine etler koyulur Hepsini kapatacak kadar su eklenir Ben evde bebek olduğundan kemikli et kullanmadım kemikleri tam ayıklayamamaktan korktuğum için normalde kemikli et ile yapılır ve çok daha lezzetli olur Ben önceden aldığım iliği kaynatıp suyunu buz poşetlerine dolduruyorum Bu çorbada da 2 adet et suyu kullandım Etler pişince çıkarılıp didiklenir ve tekrar tencereye atılır buğdaylar ile özdeşleşene kadar pişirilir Tahta kaşıkla döve döve ezmeniz lazım Buğdayların sünmesi gerek Tabi bu aşamalarda su azalır ise sıcak su eklemesi yapmalısınız Arzunuza göre tuz eklemesi yapınız Etiniz az yağlı ise ya da ilik suyu kullanmayacak iseniz 1 çorba kaşığı kadar yağ ekleyebilirsiniz Pistiginden emin olduktan sonra altını kapatıp 1 tatlı kaşığı kimyon ekleyip biraz demlemeye bırakınız
Bu çorba hatay yöresine ait bayram günlerinde büyük kazanlarda akşamdan sabaha kadar pişirilen ve yöre halkına dağıtılan enfes bir çorbadır denemenizi tavsiye ederim
Not: kuyruk yağı seviyor iseniz (bebekler için yapmayınız) bi tavada ince dogğadığınız kuyruk yağını yağda çıtır çıtır olana kadar kavurun ve servis aşamasında çorbanın üzerine ekleyin Deneyeceklere afiyet olsun
Not 2:Bebeğinizin kimyona alerjisi olup olmadığını bildikten sonra kimyon eklemesi yapınız Bebekler için doyurucu sağlıklı ve lezzetli bi çorba Oğlum bu çorbaya hayır diyemiyorSizde deneyiniz



 
858,505Konular
982,712Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt