Hira Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 tane yumurta
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1’5 su bardağı un (kontrollü ekleyelim lütfen yumuşak bir hamur olmalı)
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker süslemek için
- Hindistan cevizi,fıstık
- 1 su bardağı irmik
Hira Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yoğurma kabına sıvı gereçleri alalım karıştıralım.
- Üzerine irmik ,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru yoğuralım.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayalım.
- İrmiğe bulayalım, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında pişirelim.
- Şerbeti için suyu ve şekeri bir kaba alalım, şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Şerbeti kaynatmıyoruz.
- Pişen tatlıları daha küçük bir borcama alalım .
- Üzerine soğuk şerbeti dökelim ve 2-3 saat dinlendirip dilediğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz afiyet olsun.