Hira Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- İrmik
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Hira Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Su ve şekeri karıştırıp 5 dk kadar kaynatalım. Soğumaya bırakalım.
- Bütün gereçleri yoğurma kabına alalım ve yumuşacık ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Tatlımızı şekillendirmeye geçelim. Form verdiğimiz hamurumuzu (Elimizi hafif yağlayalım ki irmik yapışsın) irmiğe bulayıp, tepsiye dizelim.
- 170 derece ısıtılmış fırında altı üstü hafif pembeleşene kadar pişirelim.
- Fırından çıkmış tatlıya soğuyan şerbeti dökelim. Afiyet olsun.