teknolojiuzmani
FD Üye

Hira Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- İrmik
- 2 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı şeker
Hira Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm gereçler bir kaba konulur ve hepsi güzelce yoğrulur ele hafif yapışan bir hamur yapılır.
- Bir orta uzunluk tepsi hafif yağlanır.
- Bir tabağın içine irmik konulur.
- Farklı bir küçük tabağın içine sıvı yağ konulur.
- Elimizi yağa değdirip ceviz büyüklüğü kadar modüller koparıp elimizle form verip irmik olan tabağa buluyoruz ve tepsiye diziyoruz.
- Hepsini bu biçimde bitirip, fırını 170 dereceye ayarlıyoruz ve ısıtılmış fırına orta rafına pişmeye bırakıyoruz.
- Üzeri kızarmayacak bende 20 dk kâfi oldu siz fırın ayarınıza nazaran pişirebilirsiniz.
- Şerbeti için ılık bir suyun içine şekeri koyalım ve eriyinceye kadar karıştıralım. (şeker li su kaynamayacak).
- Fırından çıkan tatlımız birinci sıcaklığı çıkınca şerbetini döküyoruz ve üzerini bir tepsiye kapatıyoruz. (iyice çekmesi için) Afiyetler olsun.