iltasyazilim
FD Üye
Hint Tatlısı Jalebi (Çıtır Çıtır Tatlı Sevenlere) Tarifi İçin Malzemeler
*22, 5 su bardağı un
*1 su bardağı ılık su
*2 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı pirinç unu veya mısır nişastası
*Yarım çay kaşığı zerdeçal tozu
*Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*1 su bardağı su
*1 çay kaşığı limon suyu
*İsteğe göre 1 yemek kaşığı gül suyu (Ben kullanmadım)
Kızartmak için
*Sıvıyağ
Hint Tatlısı Jalebi (Çıtır Çıtır Tatlı Sevenlere) Tarifi Yapılışı Bütün malzemeler karıştırılıp kek kıvamından yoğun bir kıvam elde edilip 1 saat ağzı kapalı bekletilir Hamur beklerken şerbet hazırlanır, su ve şeker ocağa alınıp 2 dk kaynadıktan sonra limon suyu eklenip soğumaya bırakılır
Hamurun üzerinde kabarcıklar oluşunca sıkma poşetine hamur konulur Sıvıyağ ocağa alınıp iyice ısıtılıp orta ateşte bırakılır Isınan yağa sıkma poşetiyle ortadan dışa doğru halkalar çizilerek şekli oluşturulur Kızarınca şerbete atılıp 34 saniye bekletildikten sonra servis tabağına alınır
*22, 5 su bardağı un
*1 su bardağı ılık su
*2 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı pirinç unu veya mısır nişastası
*Yarım çay kaşığı zerdeçal tozu
*Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*1 su bardağı su
*1 çay kaşığı limon suyu
*İsteğe göre 1 yemek kaşığı gül suyu (Ben kullanmadım)
Kızartmak için
*Sıvıyağ
Hint Tatlısı Jalebi (Çıtır Çıtır Tatlı Sevenlere) Tarifi Yapılışı Bütün malzemeler karıştırılıp kek kıvamından yoğun bir kıvam elde edilip 1 saat ağzı kapalı bekletilir Hamur beklerken şerbet hazırlanır, su ve şeker ocağa alınıp 2 dk kaynadıktan sonra limon suyu eklenip soğumaya bırakılır
Hamurun üzerinde kabarcıklar oluşunca sıkma poşetine hamur konulur Sıvıyağ ocağa alınıp iyice ısıtılıp orta ateşte bırakılır Isınan yağa sıkma poşetiyle ortadan dışa doğru halkalar çizilerek şekli oluşturulur Kızarınca şerbete atılıp 34 saniye bekletildikten sonra servis tabağına alınır