nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Hint Pilav Sosu (Biriyani Masala) Tarifi İçin Malzemeler
*1 tane soğan soğan (Büyük irtifa)
*1 tane domates (Orta doruk)
*3 tane taze köri yaprağı(Arzunuza kadar ister koyun ister koymayın ben aromasını sevdiğim için koydum)
*1 tane biber (Acı ya da tatlı isteğinize tarafından ben acı kullandım)
*1 diş sarımsak
*1 tane orta tepe haşlanmış patates
*1 tatlı kaşığı biriyani masala sos
*1 nehir kaşığı acılı tavuk masalası (veya pul biber ve tavuk bulyonu ezip koyabilirsiniz)
*Akışkan yağ
*Tuzlu (Damak tadınıza tarafından)
*1, 5 ılık su kadeh su
Hint Pilav Sosu (Biriyani Masala) Tarifi Yapılışı Soğanı ,köri yaprağını sarımsağı ve biberi ayrıntılarıyla ölene kadar Kavurun Arkasında domatesi doğrayıp ocağın altını kısıp kazana atın 6 ya da 7 dk orta ateşte soğanlarla beraber pişmeye bırakın Bu zaman içerinde patatesi soyup ezin ve kazana atın Üzerine acılı tavuk masalsı ve biriyani maslayı ekleyin Ve üstüne 1 bardak suyu ekleyip kaynayana dek(Hafif suyu çekilene dek) kısık ateşte pişirin Kaynayınca ocağın altını söndürüp servis edin
*1 tane soğan soğan (Büyük irtifa)
*1 tane domates (Orta doruk)
*3 tane taze köri yaprağı(Arzunuza kadar ister koyun ister koymayın ben aromasını sevdiğim için koydum)
*1 tane biber (Acı ya da tatlı isteğinize tarafından ben acı kullandım)
*1 diş sarımsak
*1 tane orta tepe haşlanmış patates
*1 tatlı kaşığı biriyani masala sos
*1 nehir kaşığı acılı tavuk masalası (veya pul biber ve tavuk bulyonu ezip koyabilirsiniz)
*Akışkan yağ
*Tuzlu (Damak tadınıza tarafından)
*1, 5 ılık su kadeh su
Hint Pilav Sosu (Biriyani Masala) Tarifi Yapılışı Soğanı ,köri yaprağını sarımsağı ve biberi ayrıntılarıyla ölene kadar Kavurun Arkasında domatesi doğrayıp ocağın altını kısıp kazana atın 6 ya da 7 dk orta ateşte soğanlarla beraber pişmeye bırakın Bu zaman içerinde patatesi soyup ezin ve kazana atın Üzerine acılı tavuk masalsı ve biriyani maslayı ekleyin Ve üstüne 1 bardak suyu ekleyip kaynayana dek(Hafif suyu çekilene dek) kısık ateşte pişirin Kaynayınca ocağın altını söndürüp servis edin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.