Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hint mutfağı-Hindistan Yemekleri

Hint mutfağı-Hindistan Yemekleri
0
140

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Hint yemekleri,guzel hint yemekleri,meşhur hindistan yemekleri

Hint mutfağıHindistan Yemekleri

Hindistan'da bircok din bulunmasina ragmen Hint yemek aliskanliklarinda etkisi olan kulturler, Hindu ve Musluman gelenekleridir Her yeni goc dalgasi kendi mutfak aliskanliklarini da beraberinde getirmis Ancak her yeni grup zaman icinde Hint yemek ozellikleri ve pisirme yontemlerini benimsemis ve bu sayede daha iyiye dogru bir sentez olusturmuslar

Hint mutfagi ayni zamanda Pers mutfagindan da etkilenmistir

Portekizliler, Farslar ve Ingilizler Hint mutfagina onemli katkilar yapmislar Mughlai yemekleri, kebaplar, kormalar ve kofteler, bir pilav ve et yemegi olan Biryani, rogan josh, kil firinlarda yapilan tandir et ve tavuk yemekleri Hindistan'da bulunan Muslumanlarin ulke mutfagina olan katkilari diye bilinmekte
Hindistan'in Ingilizlerle uzun yillar suren iliskisi Hint mutfaginin tum dunyada taninmasinda buyuk rol oynamis
Hindistan'in mutfak geleneklerinin bir kismi Oudh ve Haydarabad'da bulunan Mogol saraylarinda sekillenmis Kesmir bolgesinin mutfak temelini koyun eti olusturur

Hindistan'in kiyi eyaletlerinden Goa ve Kerala'nin mutfak geleneklerinde baligin ozel bir yeri var Goa ve Kerala'da yapilan yemeklerde bol miktarda hindistancevizi de kullanilir Goa'ya ozgu deniz urunleri olan yengec, istakoz ve jumbo karidesin pisirilmesine sarap ve vermut eslik eder Bolge insaninin gelismis bir damagi vardir Kerala diger guney eyaletleri gibi, gevrek borekleri ve ufalanmis pirincle hazirlanan tartlari ile taninir
Gujarat ve Tamil Nadu'da ise guclu bir vejetaryen gelenek bulunur Binlerce yaratici tarzda pisirilen sebze ve mercimek yemekleri olaganustudur

Ulkenin spesiyal lezzetlerinden biri de Tandoori Tandoori'nin pisirildigi 'Tandoor', ici yuksek isili komurle dolu, duvarlari camurla sivanmis basit bir Hint firinidir Bu tur yemekler sunan lokantalarin camla cevrili ozel bolumlerinde Tandoori sefleri basit bir ****l cubuk yardimiyla terbiye edilmis butun tavuk ve kuzu parcalarini pisirirler Firinin ozelliginden dolayi kisa surede pisirilen yemek Hint mutfaginin geleneksel tadidir Yag katilmayan Tandoori etleri geleneksel olarak yogurtla ikram edilir

Hint mutfagina ozgu tatlilar genelde yagli ve yagsiz sut, lor peyniri ve suruptan yapilir Batili damak tadina asiri tatli gelen Hint tatlilari ve sekerlemeleri, asil bu ozellikleri nedeniyle agir bir Hint yemeginden sonra sindirimi kolaylastirmak amaciyla tercih edilir

Hindistan'a ozgu alkolsuz ickilerin basinda ulke capinda sevilen Nimbupani gelir Nimbupani, sekerli veya tuzlu su ya da sodayla karistirilmis eksi limon suyudur Hint yemeklerinin yaninda sIk rastlanilan bir baska icecek, kuvvetlice cirpilmis yogurt ve sudan yapilan bir cesit ayran olan Lassi'dir Tropikal bir meyve veya palmiye agacindan yapilan mayali bir icki olan Feni'nin guclu etkisi her icende farkli bir reaksiyon yaratabilir Ulkede cayin ozel bir yeri var Ancak Hindistan insani klasik cayi, baharat, sut gibi malzemelerle tatlandirmayi seviyor Ayni durum kahve icin de gecerli

*Kurubaklagil, gram masala, ghee ve hamur isleri en cok kullanilan malzemelerdir
*Kurutulmus meyvalar, findik, limon, gul kokulu kremalar ve soslar kullanilmaktadir
*Acitatli ve eksi en belirgin olan tatlardir
*“Paratha ve “Chapati en cok kullanilan hamur cesitleridir (ekmek)
*“Naan Kuzey Hindistanda yapilan Tandoori firinlarinda pisirilen yemek cesitleridir
*Guney Hindistanda Pancake “Thosai olarak adlandirilir Tatli ve tuzlu sos kullanilir
*“Deepavali ve “Diwali Kuzey Hindistanda kutlanan en onemli festivallerdir
Her iki festivalde de geleneksel olarak onceden korili sebze yemekleri pisirilir
Ayni gun ise et, tavuk ve tatlilar hazirlanir
*Yemeklerde ve tatlilarda Hindistan Cevizi sutu ve gul suyu sIklikla kullanilir
 
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt