Hint Ekmeği (Naan) Çay Olana Kadar Hazırlanan Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı doruklu yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2.5 3 su bardağı un dikkatli ekleyelim
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Hint Ekmeği (Naan) Çay Olana Kadar Hazırlanan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç tüm materyalleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
- Unu dikkatli ekleyerek fazla sert olmayan bir hamur yapıyoruz.
- Hamuru 8 eşit kesime bölelim daha küçük isterseniz 10 eşit modüle bölebilirsiniz.
- Böldüğümüz hamurları beze yapıp kenara alalım bu ortada tavayı ocağa alalım ve ısıtalım.
- Birinci yaptığımız bezeden başlayarak uzun olarak bezeyi açalım ve kenara alalım.
- Hepsini tıpkı halde yapıp bitirelim tavayı orta ateşe alalım.
- Naanları tavaya alıp üzerinde kabarcıklar olunca zıt çevirip başka tarafı da kızarınca ocaktan alalım.
- Hepsini bitirdikten sonra üzerine ocakta tereyağını ve sıvı yağını tavaya alıp eritelim.
- İnce ince kıydığımız maydanozu ve ezdiğimiz sarımsağı ek edip karıştıralım ve fırçayla naanların üzerine sürelim.Nefis mis kokulu naanları peynir bal ve zeytinle servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.