Hingel Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için :
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Su
- Aldığı kadar un
- 5 adet haşlanmış patates
- 1 baş soğan
- 1 buçuk çorba kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Pulbiber
- Karabiber
- Maydanoz
- Su
- Yogurt
- 1çorba kasıgı tereyağ
- 1çorba kaşığı sıvı yağ
- Pulbiber
Hingel Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri haşlamak için tencereye alalım.
- Patatesler haşlanırken hamuru için yumurta un tuz ve suyu ilave edip bir güzel yoğuralım. Sert bir hamur olacak dinlenmesi için kenara alalım.
- Haşlanan patateslerimizi ezelim soğanları ince ince doğrayalım kızgın yağın içerisine alıp kavuralım üzerine.
- Salçayı ekleyip kavuralım.
- Patates ve baharatları ilave edip harmanladıktan sonra ocağın altını kapatalım.
- Maydanoz ekleyip soğuması için kenara alalım.
- Bu sırada dinlenen hamurumuzu oklava yardımıyla ince olacak şekilde açıp bardak yardımıyla yuvarlak keselim.
- Arasına patatesli harcımızdan ilave edip şekil verelim bende kalıp vardı kalıp yardımıyla yaptım kalıp olmayanlar ikiye katlayıp kenarlarına çatalla da şekil verebilirler kaynayan suyumuzun içerisine alıp hamurlarımız üste çıkana kadar kaynatalım.
- Kaynayan hingellerimizi süzüp suyun altından geçirip şoklama yapalım ve üzerine tercihe bağlı sarımsaklı yoğurt ilave edelim yağımızı tavaya alıp pulbiber ilavesi yapıp hingelimizin üzerine ekleyelim yapanlara şimdiden afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.