
Hingel Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg un
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1, 5 su bardağı su
- 5 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- Yarım bağ maydanoz
- 2 tatlı kaşığı salça
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Pul biber
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- Üzerine isterseniz sarımsaklı yoğurt hazırlayabilirsiniz
Hingel Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce iç malzemesini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Sırasıyla; patatesleri soyup, küçük küçük doğrayarak haşlayalım. Haşlanan patatesimizi süzerek çatal yardımıyla ezelim.
- Ayrı bir tavaya sıvı yağını alıp, yemeklik doğradığımız soğanı kavuruyoruz. Salçayı ekleyip karıştırıyoruz ve ezdiğimiz patatesleri ekleyerek iyice harmanlıyoruz. Son olarak ince kıydığımız maydanoz, tuz ve pul biberi ekleyip karıştırarak soğumaya bırakıyoruz.
- Yukarıda yazdığımız malzemelerle sert kıvamlı bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamurumuzu istediğimiz büyüklükte yumaklara ayırıyoruz ve yumakları ince bir şekilde açıyoruz (Fotoğraflarda gösterildiği gibi)
- İsterseniz bardakla kesip isterseniz de kare kare keserek içine harcımızdan koyup kenarlarını kapatıyoruz.
- Genişçe bir tencereye bolca su koyup kaynatıyoruz. Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz ilave edelim ki börekler pişerken yapışmasın.
- Böreklerimizi kaynayan suya atıp yaklaşık 15 dk. Pişiriyoruz (Böreğin piştiği suyun yüzüne çıkmasından anlaşılır)
- Pişen böreklerimizi genişçe bir kaseye alıyoruz.
- Sosu için tereyağını tavaya alıp eritiyoruz. Salçayı ilave ederek kavuruyoruz. Naneyi ekleyip altını kapatıyoruz (Naneyi yağa ekleyip çevirmemiz yeterlidir, yakmayalım)
- Böreği pişirdiğimiz sudan 2 kepçe alıp sosumuza ekleyip karıştırıyoruz. Bu sosu böreklerimizin üzerine gezdirip servis yapıyoruz.
Hingel Tarifi Fotoğraflı Yapılışı