Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hingel

Hingel
0
52

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
hingel.jpg

Hingel Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1, 5 su bardağı su
İç malzemesi için
  • 5 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım bağ maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı salça
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber
Sosu için
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • Üzerine isterseniz sarımsaklı yoğurt hazırlayabilirsiniz

Hingel Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk önce iç malzemesini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Sırasıyla; patatesleri soyup, küçük küçük doğrayarak haşlayalım. Haşlanan patatesimizi süzerek çatal yardımıyla ezelim.
  2. Ayrı bir tavaya sıvı yağını alıp, yemeklik doğradığımız soğanı kavuruyoruz. Salçayı ekleyip karıştırıyoruz ve ezdiğimiz patatesleri ekleyerek iyice harmanlıyoruz. Son olarak ince kıydığımız maydanoz, tuz ve pul biberi ekleyip karıştırarak soğumaya bırakıyoruz.
  3. Yukarıda yazdığımız malzemelerle sert kıvamlı bir hamur yoğuruyoruz.
  4. Hamurumuzu istediğimiz büyüklükte yumaklara ayırıyoruz ve yumakları ince bir şekilde açıyoruz (Fotoğraflarda gösterildiği gibi)
  5. İsterseniz bardakla kesip isterseniz de kare kare keserek içine harcımızdan koyup kenarlarını kapatıyoruz.
  6. Genişçe bir tencereye bolca su koyup kaynatıyoruz. Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz ilave edelim ki börekler pişerken yapışmasın.
  7. Böreklerimizi kaynayan suya atıp yaklaşık 15 dk. Pişiriyoruz (Böreğin piştiği suyun yüzüne çıkmasından anlaşılır)
  8. Pişen böreklerimizi genişçe bir kaseye alıyoruz.
  9. Sosu için tereyağını tavaya alıp eritiyoruz. Salçayı ilave ederek kavuruyoruz. Naneyi ekleyip altını kapatıyoruz (Naneyi yağa ekleyip çevirmemiz yeterlidir, yakmayalım)
  10. Böreği pişirdiğimiz sudan 2 kepçe alıp sosumuza ekleyip karıştırıyoruz. Bu sosu böreklerimizin üzerine gezdirip servis yapıyoruz.
Not: Böreğimizi daha sulu istiyorsak, su miktarını artırabiliriz. Afiyet olsun????.

Hingel Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,711Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt