Hindistanın Yonetim Şekli nedir
Hindistada Yonetim şekli
Hindistanın Yonetim bicimi Parlamenter Federal Cumhuriyet dir
Hindistan Parlamenter Federal Cumhuriyeti
Hindistan, yirmi sekiz tane eyalet ve yedi tane birlik bolgesinden oluşan bir federal cumhuriyettir Her eyalet, Puduceri ve Delhi kendi secilen hukumetlerine sahiptir Diğer beş birlik bolgeleri kendi atanmış memurları var ve boylece doğrudan Cumhurbaşkanın idaresi altında 1956'da uygulanan States Reorganisation Act'ine gore eyaletler, dillere gore oluşurdu Bu yana kadar bu hic değişmemiş Eyaletler ve birlik bolgeleri 610 tane ilceye de bolunur
Hindistada Yonetim şekli
Hindistanın Yonetim bicimi Parlamenter Federal Cumhuriyet dir
Hindistan Parlamenter Federal Cumhuriyeti
Hindistan, yirmi sekiz tane eyalet ve yedi tane birlik bolgesinden oluşan bir federal cumhuriyettir Her eyalet, Puduceri ve Delhi kendi secilen hukumetlerine sahiptir Diğer beş birlik bolgeleri kendi atanmış memurları var ve boylece doğrudan Cumhurbaşkanın idaresi altında 1956'da uygulanan States Reorganisation Act'ine gore eyaletler, dillere gore oluşurdu Bu yana kadar bu hic değişmemiş Eyaletler ve birlik bolgeleri 610 tane ilceye de bolunur
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.