hindistanda bir yemek ceşidinin tarifi?
Hint Usulu Tavuk Sote
Malzemeler:
500 gr kuşbaşı tavuk, 1 adet soğan, 2 veya 3 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı kori, 1 tatlı kaşığı kişniş, 4 corba kaşığı yoğurt, tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Soğan ve sarımsakları tencereye doğradıktan sonra yağda cevirin Daha sonra tavukları katın ve 5 dakika kadar pişirin Kimyon, kori kişniş, tuz, karabiberi ekleyip 2 dakika karıştırın En son yoğurdu ekleyip 30 dakika pişmeye bırakın
Hindistan Usulu Mercimek Yemeği nasıl yapılır?
Kullanılacak Malzemeler (4 kişi icin):
300 gram mercimek,
300 gram soğan,
250 gram domates,
1 demet maydanoz,
4 yumurta,
12 kaşık kurri (yenibahar, karabiber, tarcın, dovulmuş kakule, toz haline getirilmiş kekik ve biberiye karışımı),
12 bardak zeytinyağı,
1 corba kaşığı sirke,
yeteri kadar tuz ve karabiber
Yapımı:
24 saat onceden, ayıklanmış ve yıkanmış mercimek soğuk suya konup ıslatılır
Kaynar tuzlu suya temizlenmiş ve yıkanmış bir demet maydanozla suyu suzulmuş mercimeği atılıp haşlanır Mercimekler haşlanınca suyunu suzulup bir kenara alınır
Beri yanda yumurtalar iyice kaynatılır, soğuk suya sokup cıkardıktan sonra kabuklarını ayıklanır ve ikiye veya uce bolunur
Zeytinyağı bir tavaya koyup kızdırılır, rendelenmiş soğan icine atılıp tahta kaşıkla karıştırarak kavrulur Soğanlar kavrulunca bir kevgirle yağdan cıkartılır ve bir kenara alınır
Soğanın kavrulduğu zeytinyağına suzgecten gecirilmiş domates ezmesini katılır, toz kurri, yeteri kadar tuz serpildikten sonra kaptakiler cok hafif bir ateşte pişirilir
Zaman zaman karıştırarak kurri ’li karışım 15 dakika kadar pişirildikten sonra bunların icine suyu suzulmuş mercimekleri eklenir ve zaman zaman karıştırarak on dakika daha pişirilir
Mercimeği cukur bir servis tabağına boşaltıldıktan sonra bunların ustune bir kenarda duran kızartılmış soğanı yayılır Sirkeyi de eklendikten sonra yumurtaları yemeğin ustune konulur ve sofraya goturulup servis yapılır
Hint Usulu Tavuk Sote
Malzemeler:
500 gr kuşbaşı tavuk, 1 adet soğan, 2 veya 3 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı kori, 1 tatlı kaşığı kişniş, 4 corba kaşığı yoğurt, tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Soğan ve sarımsakları tencereye doğradıktan sonra yağda cevirin Daha sonra tavukları katın ve 5 dakika kadar pişirin Kimyon, kori kişniş, tuz, karabiberi ekleyip 2 dakika karıştırın En son yoğurdu ekleyip 30 dakika pişmeye bırakın
Hindistan Usulu Mercimek Yemeği nasıl yapılır?
Kullanılacak Malzemeler (4 kişi icin):
300 gram mercimek,
300 gram soğan,
250 gram domates,
1 demet maydanoz,
4 yumurta,
12 kaşık kurri (yenibahar, karabiber, tarcın, dovulmuş kakule, toz haline getirilmiş kekik ve biberiye karışımı),
12 bardak zeytinyağı,
1 corba kaşığı sirke,
yeteri kadar tuz ve karabiber
Yapımı:
24 saat onceden, ayıklanmış ve yıkanmış mercimek soğuk suya konup ıslatılır
Kaynar tuzlu suya temizlenmiş ve yıkanmış bir demet maydanozla suyu suzulmuş mercimeği atılıp haşlanır Mercimekler haşlanınca suyunu suzulup bir kenara alınır
Beri yanda yumurtalar iyice kaynatılır, soğuk suya sokup cıkardıktan sonra kabuklarını ayıklanır ve ikiye veya uce bolunur
Zeytinyağı bir tavaya koyup kızdırılır, rendelenmiş soğan icine atılıp tahta kaşıkla karıştırarak kavrulur Soğanlar kavrulunca bir kevgirle yağdan cıkartılır ve bir kenara alınır
Soğanın kavrulduğu zeytinyağına suzgecten gecirilmiş domates ezmesini katılır, toz kurri, yeteri kadar tuz serpildikten sonra kaptakiler cok hafif bir ateşte pişirilir
Zaman zaman karıştırarak kurri ’li karışım 15 dakika kadar pişirildikten sonra bunların icine suyu suzulmuş mercimekleri eklenir ve zaman zaman karıştırarak on dakika daha pişirilir
Mercimeği cukur bir servis tabağına boşaltıldıktan sonra bunların ustune bir kenarda duran kızartılmış soğanı yayılır Sirkeyi de eklendikten sonra yumurtaları yemeğin ustune konulur ve sofraya goturulup servis yapılır