bilgisayarci
FD Üye

Hindistan Cevizli Mermer Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 (Orta boy) çay bardağı süt
- 200 gram tereyağı ya da margarin
- 3 orta boy veya 4 küçük boy yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 er paket kabartma tozu ve vanilya
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
- Çay kaşığının ucuyla tuz
- 1 çay kaşığı elma sirkesi
Hindistan Cevizli Mermer Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yağ ve şeker mikserin yüksek devirinde birbirine karışıncaya dek çırpılır.
- Çırpmayı sürdürürken teker teker yumurtalar ilave edilir. 10 dk daha yüksek devirde çırpılır.
- Süt eklenip karıştırılır. Un ,kabartma tozu ve vanilya eklenir. Kabartma tozu sirke damlatılarak çözündürülür.
- Tuz ve hindistan cevizi katılıp karıştırılır. Baton kalıba konur.
- Önceden ısınmış 170 derecelik fırına verilir. Üstü çatlayınca kürdan testi yapılır. Fırın kapatılır.
- Kapağı aralanıp kek 10 dk fırında bekletilir. Daha sonra çıkarılır. Ilıyınca bolca pudra şekeri serpilir.