teknolojiuzmani
FD Üye

Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı kakao
Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Sıvı yağ, yumuşamış margarin, pudra şekeri, hindistan cevizi, yumurta ve kabartma tozu eklenir ve karıştırılır.
- Un denetimli bir halde eklenir. Kurabiye hamuru hazır olunca cevizden küçük kesimler alınır.
- Kurabiye hali verilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Evvelce ısıtılmış fırında 175 derecelik fırında üzerleri çatlayana kadar pişirilir.
- Fırından çıktıktan sonra bir tabağa hindistan ceviz, pudra şekeri ve kakao karıştırılıp üzerine bulanır. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.