teknolojiuzmani
FD Üye

Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 3 su bardağı un (yaklaşık)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Damla çikolata
Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir arkadaşımdan aldığım bu tarifi ben de denedim. Çok beğenilmesi ve özellikle katı yağ kullanılmadan yapılması nedeniyle sizlerle paylaşmak istedim.
- Hamur için gereken bütün malzemeleri bir kaba koyalım, yalnız unu en son ekleyelim.
- Tüm malzemeleri ekledikten sonra yoğuralım ve yumuşak bir hamur elde edelim. Un miktarı 2 buçuk su bardağı da olabilir.
- Dilediğimiz şekli verelim.
- Önceden ısıtılan fırında 180 derecede pişirelim.
- Ben fırınımın özelliğinden dolayı ısıyı bir süre sonra 170 dereceye düşürdüm. (altı daha erken pişmeye başladı. ) kısa sürede pişebiliyor dikkatli olalım.
- Üzerine hicbir şey koymadan da pişirilebilir. Yumurta sürülmesi gerekmiyor. (resimde görebilirsiniz. ).Afiyet olsun.
.