Hindistan Cevizli Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı hindistancevizi
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı su
- 1,5 su bardağı süt
- Hindistan cevizi
Hindistan Cevizli Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbeti için; şeker ve suyu bir tencereye alalım ve kaynamaya başlayınca 1-2 dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Kekimiz için; evvel şeker ve yumurtaları düzgünce köpürene kadar çırpalım. Süt ve sıvı yağıda ekleyip tekrar çırpalım ve hindistan cevizini, unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ek edip tekrar çırpalım ve yağlanmış borcama dökelim.
- Evvelce ısıtılmış 170 derecelik fırında pişiriyoruz.
- Fırından çıkardıktan sonra 15-20 dakika soğumasını bekleyelim ve çatal yada kürdan yardımı ile delikler açıp şerbeti dökelim.
- Çabucak üstüne soğuk sütümüzü dökelim ve sütü uygunca çekmesini bekleyip, üzerine servis etmeden evvel üzerine hindistan cevizi serpiştirelim.
- Servis etmeden 3-4 saat evvel yaparsanız daha yeterli olur.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.