
Hindistan Cevizli Çilekli Pasta Tanımı İçin Gereçler
Keki İçin
- 1 adet yumurta
- 50g toz şeker
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 50 ml süt
- 50 ml sıvı yağı
- 75 gram un
- 1 yeme kaşığı kakao
- 2 paket krem santi
- 400 süt
- 150 gram labne peyniri
- 4 yemek kaşığı hindistan cevizi
- Hindistan cevizi
- Yarım kg çilek
Hindistan Cevizli Çilekli Pasta Tanımı Yapılışı
- Öncelikle yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Sırasıyla başka gereçleri ek edip karıştıralım.
- Harcımızı 26 cm pasta kalıbına yağlı kağıt serili üzerine dökelim.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli olarak pişirelim ve soğumaya bırakalım.
- Çileklerimizi büyüklüğüne nazaran 2 yada 3 e bölelim. Kelepçeli kalıbımızın kenarlarına yanlışsız dizelim.
- Kreması için krem şanti tozunu süt ile mikserle çırpalım ve labne peynirini, hindistan cevizini ekleyerek devam çırpalım.
- Soğuyan kekin üzerine kremayı eşit bir şekilde dökelim.
- Dolapta 3-4 saat bekletelim. Hazır olmuş pastanın üzerini hindistan cevizi serpelim ve kalıbından çözelim. Afiyet olsun ????
.