iltasyazilim
FD Üye
Hindistan cevizinin yararları
Hindistan cevizi suyunun faydaları
Hindistan cevizi suyunun faydaları
Anavatanı Fas olan yaprağını dökmeyen bir ağacın olgunlaşmış kuru tohumlarıdırBizde ufak Hindistan cevizi olarak bilinirFındıkla ceviz arası büyüklüğündeki baharat rendelerek toz halinde kullanılır
KULLANILDIĞI YERLER:
Çorbaların,dağıtılmış sosların,bilhassa graten edilen yiyeceklerin,kroketlerin,et,dolma ve sarmaların lezzetlendirilmesinde kullanılır,yiyeceklere tat ve koku saptamak amacıyla kullanılırRendelenerek toz haline getirilip kullanılırFazlası beyin ve asap sistemini olumsuz etkilediğinden yemeklerde çok az kullanılması önerilir
VİTAMİNİ:
Kurutulmuş hindistan cevizinin enerji değerleri oldukça yüksektir Her 100 gram Hindistan Cevizi 662 kalori içerir Tek bir hindistan cevizinin suyu vücudun jurnal beslenmesi için gerekli olan C vitaminini yeterli bir oranda karşılar Keza, B grubu vitaminlerinide içerir (Niasin, pantotenik asit, biotin, riboflavin, folik asit, tiamin, pyridoxin)
Suyu hem sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, bakır, fosfor, sülfür ve klorda içerir Olgunlaşmış kuru bir hindistan, cevizi midedeki pozitif asit problemlerinin tedavisinde de etkilidir ve hastada rahatlama sağlar
C vitamini, A ve B vitamininin bütün türlerini içermektedir Bu vitaminlerin haricinde Mango'da çokça Beta Karotende bulunmaktadır Beta karoten Cildin güzelleşmesini, değişik enfeksiyonların tedavisini vede gece görme zorluklarına karşısında bağışıklık sistemini güçlendirir Bunun yanında Mango potasyum, lif ve kaslı bir antioksidan deposudur
HİNDİSTAN CEVİZİNİN FAYDALARI :
* Reflü hastalığına iyi gelir
* İdrar söktürücü bir beslenme olan Hindistan cevizi kabızlığı gidermekte faydalıdır
* Böbrek taşlarını ve kumunu düşürmeye asistan olur
* Mide ağrılarını hafifletir
* Balgamı keser
* Ağız kokusunu giderir
* Felce ve titremeye iyi gelir
* Şekerle birlikte yenirse keza vücuda pozitif önem vermez keza de cinsel gücü arttırır
* Hindistan Cevizi çok besleyici, güçlendirici ve şişmanlatıcı bir besindir *
Hindistan cevizi suyunun faydaları
Hindistan cevizi suyunun faydaları
Anavatanı Fas olan yaprağını dökmeyen bir ağacın olgunlaşmış kuru tohumlarıdırBizde ufak Hindistan cevizi olarak bilinirFındıkla ceviz arası büyüklüğündeki baharat rendelerek toz halinde kullanılır
KULLANILDIĞI YERLER:
Çorbaların,dağıtılmış sosların,bilhassa graten edilen yiyeceklerin,kroketlerin,et,dolma ve sarmaların lezzetlendirilmesinde kullanılır,yiyeceklere tat ve koku saptamak amacıyla kullanılırRendelenerek toz haline getirilip kullanılırFazlası beyin ve asap sistemini olumsuz etkilediğinden yemeklerde çok az kullanılması önerilir
VİTAMİNİ:
Kurutulmuş hindistan cevizinin enerji değerleri oldukça yüksektir Her 100 gram Hindistan Cevizi 662 kalori içerir Tek bir hindistan cevizinin suyu vücudun jurnal beslenmesi için gerekli olan C vitaminini yeterli bir oranda karşılar Keza, B grubu vitaminlerinide içerir (Niasin, pantotenik asit, biotin, riboflavin, folik asit, tiamin, pyridoxin)
Suyu hem sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, bakır, fosfor, sülfür ve klorda içerir Olgunlaşmış kuru bir hindistan, cevizi midedeki pozitif asit problemlerinin tedavisinde de etkilidir ve hastada rahatlama sağlar
C vitamini, A ve B vitamininin bütün türlerini içermektedir Bu vitaminlerin haricinde Mango'da çokça Beta Karotende bulunmaktadır Beta karoten Cildin güzelleşmesini, değişik enfeksiyonların tedavisini vede gece görme zorluklarına karşısında bağışıklık sistemini güçlendirir Bunun yanında Mango potasyum, lif ve kaslı bir antioksidan deposudur
HİNDİSTAN CEVİZİNİN FAYDALARI :
* Reflü hastalığına iyi gelir
* İdrar söktürücü bir beslenme olan Hindistan cevizi kabızlığı gidermekte faydalıdır
* Böbrek taşlarını ve kumunu düşürmeye asistan olur
* Mide ağrılarını hafifletir
* Balgamı keser
* Ağız kokusunu giderir
* Felce ve titremeye iyi gelir
* Şekerle birlikte yenirse keza vücuda pozitif önem vermez keza de cinsel gücü arttırır
* Hindistan Cevizi çok besleyici, güçlendirici ve şişmanlatıcı bir besindir *