Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hifa sultan ve Suheyb

Hifa sultan ve Suheyb

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Medine'nin kadınları ayrıca güleryüzlü, keza de güzeldirler Oysa Hifa Hatun diğer güzeldir ve öbür gülümser

Öylesine sıcakkanlı ve öylesine samimidir ki kadınlar onu canları gibi severler Oğlu, abisi, erkek kardeşi olanlar akraba olmaya kalkar, hatta bazıları beylerine ister Onu ciddi önemli sıkıştırır, araya hatırlıları koyup, izaç önerge ederlerHifa Hatun'un methi şipşak yayılır ve çoook uzaklara gider Bırakın hekimleri, tüccarları; vezirler, sultanlar sıraya girer Fakat o Necaşi gibi bir imparatoru bile reddeder sadece ve yalnızca Allah'ın rızasını diler Lakin taliplerin ardı arkası kesilmez Kimi ayaklarına halılar serer Kimi eşiğine cevahirler döker Yüz kızıl tüylü deveyi getirip kapısına bağlayanları mı sorarsınız, yoksa saray

anahtarlarını önüne atanları mı? Hifa Hatun tüm bunlara dönüp bakmaz bile, Efendimizin huzuruna çıkıp

Ey Allah'ın Resûlüder, bana cennete götürecek bir şeyler öğretsen

Doğrusu o, Peygamber Efendimiz'in (sallallahu aleyhi ve sellem) gündüzleri

oruç tut' ya da 'geceleri namaz kıl' gibi bir tavsiyede bulunacağını sanır ama Serveri Evren Önce evlenmen lâzımbuyururlar zira bununla dininin yarısını emniyete alırsın!Hifa,büyük bir teslimiyetle boynunu büker ve siz kimi münasip görürseniz ben ona razıyımder Mâlum, o banal bir hanım değildir ve onu nikahına alacak erkeğin de

özelolması gerekir Lâkin Resûlullah (sallallahü aleyhi ve

sellem) ne kimseye ümid verir, ne de kimsenin ümidini kırar Her zamanki gibi basit ve pratik bir tedavi bulur yarın sabahleyin mescide ilk gelenle evlenbuyururlar Bu teklifi herkesin hoşuna gider, talipler erken kalkmak için tedbirler düşünür, kendilerince hazırlık yaparlar Bu haberi kesinlikle Hazreti Suheyb de duyar lakin dikkate almaz Zira o yoksul ve kimsesiz biridir Evi yurdu yoktur ve karnını kuvvet doyurur Kah ağaç altlarına uzanır, kâh mescid gölgelerine kıvrılır Uzun uzunlamasına karşın böylece zayıftır ki, rüzgar sert esse ayaklarını yerden kaldırır Lakin bakın işe ama o gece Allahü teâlâ bütün sahabelere derin bir uyku verir, Hifa Hatun'un talipleri gözlerine çöken ağırlığa yenilirler

Resulullah Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) her zamanki gibi imsak sökerken mescide gelir ve büyük bir merakla talihli sahabeyi bekler Nitekim mescidin eşiğinde bir gölge uzar ve Süheyb içeri girer Resulullah Efendimiz namazdan sonradan Hifa Hatunu çağırtıp neticeyi

bildirir Hazreti Hifa büyük bir teslimiyetle kabul ederEfendimiz güzel bir hutbe okur ve

nikah akidlerini yaparlar Daha Sonra uğurlu sahabeye döner Ey Süheybbuyururlar, hemen hanımına bir armağan al ve tut elinden evine götürSuheyb Radıyallahu anh ellerini çaresizlikle iki yanlamasına açar İyi amadiye mırıldanır, benim ne bir dirhem gümüşüm, ne de sığınacak evim varHifa Hatun kocasının boynunu büktürmez, ona içinde on bin dirhem gümüş olan süslü bir heybe gönderir ve filanca yerdeki köşkümü sana hediye ettimder Alemlerin Efendisi çok hislenir onlara hayır dualar ederler süheyb, o gün Medine sokaklarında dolanır

durur, akşama dürüst utana sıkıla konağa sokulur Kendisi için hazırlanan harikulade sofradan

ya bir, ya iki hurma alır ve Ya Hifader, biliyorum sen benim için bulunmaz bir nimetsin, ben ise senin için yalnızca mihnetim

Ben şükretsem lüzum, sen sabretsen gerek İster misin şu geceyi taat ve ibadetle geçirelim zira Efendimiz (Sallallahü aleyhi ve sellem) Cennette yüksek bir çardak vardır Orada yalnız şükredenlerle sabredenler otururlarbuyurdular Ve böylece de yaparlar Seccadelerini gözyaşları ile ıslatır, kalplerini zikr ile aydınlatırlar Cebrail Aleyhisselam olup biteni Resulullah Efendimize anlatır ve onları Allahü teâlânın cenneti ve cemaliyle müjdeler Ertesi

sabah, namazdan sonradan Efendimiz Suheyb'i yanlarına oturtur Ey

Süheyb

buyururlar geceki halini sen mi anlatırsın ben mi anlatayım?

Süheyb gözlerini kucağına indirir, kuvvet duyulan bir sesle Allahın Resulü en iyisini bilircevabını verir Efendimiz onlara ne mutlu sizegibilerinden bakar, İkiniz de cennetliksinizbuyururlar, ve Allahü teâlâyı göreceksiniz!Süheyb hemen secdeye kapanır ve Ya Rabbi!diye yalvarır, o fakat beni mağfiret ettin, günahlara bulaşmadan canımı al!Allahü teâlâ

bu yanık duayı kabul eder, Suheyb, secdede kalakalır Mescidde bulunanlar üzgün

olurlar Resulullah Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) Size daha hayret verici bir şey söyliyeyim mi? şu anda Hifa Hatun da ruhunu Hakka teslim ettibuyururlar Namazlarını, yüzü suyu hürmetine yaratıldışımız o yüce Server kıldırır İkisini yanyana toprağa bırakırlar Baş uçlarına ufak bir tahta çakar Birine şükredenlerden Suheybyazarlar, öbürüne sabredenlerden Hifa!*