
Hibisküs Şerbeti Tanımı İçin Materyaller
- 2 lt su (10 su bardağı)
- 2 yemek kaşığı dolusu kuru hibisküs
- 6 adet karanfil
- 2 adet çubuk tarçın
- 7 yemek kaşığı şeker
- Yarım limon suyu
- 6 – 7 adet kakule
Hibisküs Şerbeti Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Sıcak suyu tencereye koyup ocağa alın.
- Çubuk tarçınları ve karanfilleri ekleyin.
- Kaynamaya başladıktan sonra 5 dk daha kaynatın.
- Tarçınları içinden alın ki tadı fazla ağırlaşmasın.
- Hibisküsları, şekeri, kakule ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Kapağını kapatın.
- 20 dk demlenmeye bırakın.
- 20 dk sonra, şerbeti ince bir tül yahut tülbentten süzün.
- Oda ısısına gelince buzdolabına kaldırın. Soğuk olarak ikram edin.
Hibisküs Şerbeti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı