Hemoroid Nedir?
Anüste, yani makatta kanama ve göğüs oluşumu ile kendini zahir eden bir hastalıktır. Başlangıç aşamasında yalnızca kanama ile belirti verir.
Hayat stili değişikliği ve beslenme:
Hemoroidal illette karşılaşılan en sık tetikleyici neden kabızlık ve ıkınmadır. Dışkının kıvamını yumuşatıcı beslenme formu marazın denetim altına alınmasında değerli ve tesirlidir. Rafine besinlerden kaçınılması;kepek,yulaf, kepekli ekmek ve kepekli undan üretilen azıkların tüketilmesi; bol ölçüde zerzevat ve meyve yenmesi ve günde en az 1,5-2 lt. likit alınması önerilmektedir. Spor yapmanın barsak hareketleri üzerinde düzenleyeci tesiri vardır. Uzun vade ayakta kalmaktan ve oturmaktan kaçınılmalıdır.
Beslenme:
1.pancar,elma,armut,taze kayısı,gün kurusu kayısı,mürdüm eriği tercih edin
2.her sabah yağlı tohumlar ile güne başlayın. Ara öğünlerde atıştırın.(ceviz,badem,fındık vs).Hergün 1-2 çay kaşığı keten tohumu tüketin.
4.Brokoli,tüm lahana çeşitleri,havuç,yeşil fasulye,bezelye,koyu yeşil yapraklı zerzevatları bolca tüketin.
5.psyllium seed ve tam buğday eserleri kabızlığı engelleyecektir.
6.yağ ve hayvansal eserleri,kırmızı eti azaltın. Yüksek proteinli diyetler uygulamayın.
7.Kahve,alkol ,siyah çay,mayalı içecekler, acı ve ekşiden uzak durun
8.Bol sarımsak tüketin.
9.Doktor yada diyetisyeninizin denetimi altında lif takviyesi alabilirsiniz. Birinci haftalarda düşük dozlarla başlamak değerlidir.
Anüste, yani makatta kanama ve göğüs oluşumu ile kendini zahir eden bir hastalıktır. Başlangıç aşamasında yalnızca kanama ile belirti verir.
Hayat stili değişikliği ve beslenme:
Hemoroidal illette karşılaşılan en sık tetikleyici neden kabızlık ve ıkınmadır. Dışkının kıvamını yumuşatıcı beslenme formu marazın denetim altına alınmasında değerli ve tesirlidir. Rafine besinlerden kaçınılması;kepek,yulaf, kepekli ekmek ve kepekli undan üretilen azıkların tüketilmesi; bol ölçüde zerzevat ve meyve yenmesi ve günde en az 1,5-2 lt. likit alınması önerilmektedir. Spor yapmanın barsak hareketleri üzerinde düzenleyeci tesiri vardır. Uzun vade ayakta kalmaktan ve oturmaktan kaçınılmalıdır.
Beslenme:
1.pancar,elma,armut,taze kayısı,gün kurusu kayısı,mürdüm eriği tercih edin
2.her sabah yağlı tohumlar ile güne başlayın. Ara öğünlerde atıştırın.(ceviz,badem,fındık vs).Hergün 1-2 çay kaşığı keten tohumu tüketin.
4.Brokoli,tüm lahana çeşitleri,havuç,yeşil fasulye,bezelye,koyu yeşil yapraklı zerzevatları bolca tüketin.
5.psyllium seed ve tam buğday eserleri kabızlığı engelleyecektir.
6.yağ ve hayvansal eserleri,kırmızı eti azaltın. Yüksek proteinli diyetler uygulamayın.
7.Kahve,alkol ,siyah çay,mayalı içecekler, acı ve ekşiden uzak durun
8.Bol sarımsak tüketin.
9.Doktor yada diyetisyeninizin denetimi altında lif takviyesi alabilirsiniz. Birinci haftalarda düşük dozlarla başlamak değerlidir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.