Hem Pratik Hemde Çok Lezzetli Fırında Pirzola Tarifi İçin Malzemeler
- 12 tane kuzu pirzola
- 2 büyük soğan
- 5 tane domates
- 10 tane diş sarımsak
- 3 sivribiber
- 1 kapya biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 5 defne yaprağı
- 1 su bardağı kaynar su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Biraz karabiber
Hem Pratik Hemde Çok Lezzetli Fırında Pirzola Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce etin terbiyesi için sosunu hazırlayın etin üzerine dökün ve biraz dinlendiren.
- Bu arada soğanları halka halka kesin, biberleri küp küp kesin, domatesleri de halka kesin, arzu ederseniz sarımsakları dörde bölebilirsiniz.
- Fırın tepsisine ilk önce soğanları dizin üzerine biberleri ve sarımsağı dökün en son domatesleri döşeyin. Terbiyeli pirzolaları domateslerin üzerine yerleştirin.
- Üzerine tereyağını küp küp kesin defne yaprağını yerleştirin en son karıştırmış olduğunuz sussun dökün kapağını kapatın ve fırına sürün.
- Alt üst ayarda 200 derecede yaklaşık 1 saat pişirin ardından kapağını açın ve biraz üzerine kızarıncaya kadar pişirin ve servis yapın. Afiyet olsun???? Videosunu seyretmek isterseniz ınstagram sayfamdan izleyebilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.