
Hem Kolay Hem Lezzetli Kıymalı Patates Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 4 tane büyük uzunluk patates
- 1 tane büyük soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Su
- Çay kaşığı ucuyla karabiber
- Çay kaşı ucuyla pul biber
- Tuz
Hem Kolay Hem Lezzetli Kıymalı Patates Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı formunda doğruyoruz. Tencereye sıvı yağımızı alıp üzerine ince kıyılmış soğanlarımızı alarak pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Kavurduğumuz soğanlarımızın üzerine ince doğradığımız biberlerimizi ekleyip pişirmeye devam ediyoruz. Kavrulan soğan ve biberimizin üzerine kıymamızı ekleyip suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam ediyoruz.
- Suyunu çeken kıymamızın üzerine salçalarımızıda ekleyip 3-4 dakika daha kısık ateşte salçalarımızın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Kavurduğumuz harcımızın üzerine patateslerimizide ekleyip 2 dakikada o denli kavuruyoruz. Üzerini geçecek kadar suyumuzu ekliyoruz.
- Tuz ve baharatlarımızıda ekleyip orta ateşte kapağı kapalı bir biçimde pişmeye bırakıyoruz. Patateslerimiz yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Patateslerimiz yumuşayıp yemeğimizin suyu kıvamlanınca yemeğimiz olmuş demektir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. ????????.