Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hem Görseliyle Hem Tadıyla Harika Bir Tarif (İstiridye Tatlısı)

Hem Görseliyle Hem Tadıyla Harika Bir Tarif (İstiridye Tatlısı)
0
48

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
istiridye-tatlisi-hem-gorseliyle-hem-tadiyla-harika-bir-tarif.jpg

Hem Görseliyle Hem Tadıyla Harika Bir Tarif (İstiridye Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler


Şerbeti için;
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu
Hamuru için;
  • 250 g tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Hem Görseliyle Hem Tadıyla Harika Bir Tarif (İstiridye Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye toz şeker ve suyu alalım, ara ara karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım.
  2. Şerbetimizi orta ateşte kaynamaya bırakalım. Şerbetimiz kaynamaya başladığında altını kısalım ve 10 dakika bu şekilde kaynatalım.
  3. Ardından limon suyumuzu ekleyelim ve 5 dakika daha kaynatarak ocağımızı kapatalım. Şerbetimizi soğumaya bırakalım.
  4. Şerbetimiz soğurken bizde hamurumuzu hazırlayalım. Bunun için uygun bir yoğurma kabı içerisine oda ısısındaki tereyağı, yumurta ve tahini alalım.
  5. Malzemelerimizi elimizle karıştıralım.
  6. Ardından irmik ve çekilmiş ceviz ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  7. Kabartma tozu ve un ilave edip hamurumuzu yoğurmaya devam edelim.
  8. Bu aşamada unu kontrollü eklemelisiniz.
  9. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edeceğiz.
  10. Hazır olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım, elimizle yuvarlayıp hafif bastırarak yassılaştıralım.
  11. Hamurumuzun üzerine görselde ki gibi kaşıkla çizgiler atalım. Ucunu elimizle hafif daraltalım ve istiridye şekli verelim.
  12. Şekillendirdiğimiz hamurlarımızı pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim.
  13. Pişen tatlılarımızı fırından alalım ve ayrı bir fırın kabına dizelim, 1-2 dakika kadar ilk sıcağının çıkması için bekleyelim.
  14. İlk sıcağı çıkan tatlılarımızın üzerine soğuyan şerbetimizi gezdirelim.
  15. Üzerini bir tepsi ile örterek 3-4 saat kadar şerbetini çekmesi için dinlenmeye bırakalım.
  16. Dinlenen ve şerbetini çeken tatlılarımız servise hazır. Afiyet olsun ????.
Hem Görseliyle Hem Tadıyla Harika Bir Tarif (İstiridye Tatlısı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,769Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt