
Helva Tatlısı (Balıkçı Lokantası Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram sade tahin helvası
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet güveç kap
Helva Tatlısı (Balıkçı Lokantası Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Selamlar herkese. Öncelikle fırını açıp 200 dereceye getirin.
- Daha sonra helvayı dilimleyip sütle beraber rondoda çekin. (Eğer rondo yoksa blenderla da çekebilirsiniz ).
- Çektikten sonra güvece katıp fırına verip pişirin.
- Ara ara kontrol edin 15 dk üstü yanana kadar pişirin eğer hala pişmemiş ise en üst rafa yerleştirip fırının sadece üstünü yakın 5 dk ya pişmiş olur. (Her fırın farklıdır kontrollü pişmesi daha iyi olur).
- Pişince servise hazır. Afiyet olsun deneyecek olanlara ????????.
Helva Tatlısı (Balıkçı Lokantası Tatlısı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı