Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Helise Tarifi Resimli

Helise Tarifi Resimli
0
79

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Resimli Helise Tarifi
Helise nasıl yapılır

Malzemeler
2 kg sut danası eti
1 kg dovme
4 parca kuzu kemik

imageshelisetarifiresimli5ad42987635ad

Yapılışı

1 kg dovme bir gece onceden su dolu plastik bir kapta ıslatılmaya bırakılır 2 kg dana eti sudan gecirilerek kanı akıtılır 2 kg et, iri parcalara ayrılarak icerisine 4 parca kuzu kemiği, uzerini 3 parmak gececek kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenerek orta ocak ateşte, duduklu tencerede 1 saat pişirilir Bir gece onceden ıslatılmaya bırakılan dovmelerin beyaz suyu cıkana kadar yıkanıp suzulur

Yuksek ocak ateşte uzerini 2 parmak su gececek kadar dovmeler eklenir, uzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpilerek kaynamaya bırakılır Kaynayıp suyunu ceken dovmeler duduklu tencerede pişirilmiş olan etler ile aynı tencereye konulur ve dovulur Yemeğin pişmesi cok onemlidir

Dovmenin kolay olabilmesi yemeğin tadı icindir Dovme işlemi tokmakla yapılır; eğer tokmağınız etlere yapışıyor ise tokmağın ucu ıslatılır Tane tane bir goruntu olmaması gerekir Lezzet vermesi acısından etlerin piştiği tenceredeki et suyundan 1 kaşık alınarak dovme işlemi devam eder

Dovme işlemi tamamlandıktan sonra dinlenmeye bırakılır Dinlendirilen yemeğimiz servis tabağına alınarak 3 kaşık tereyağı eritilir Yağ icin cukurlar acılan heliseye, tereyağı ve karabiber eklenerek servis edilebilir
 
858,505Konular
982,702Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt