Resimli Helise Tarifi
Helise nasıl yapılır
Malzemeler
2 kg sut danası eti
1 kg dovme
4 parca kuzu kemik
imageshelisetarifiresimli5ad42987635ad
Yapılışı
1 kg dovme bir gece onceden su dolu plastik bir kapta ıslatılmaya bırakılır 2 kg dana eti sudan gecirilerek kanı akıtılır 2 kg et, iri parcalara ayrılarak icerisine 4 parca kuzu kemiği, uzerini 3 parmak gececek kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenerek orta ocak ateşte, duduklu tencerede 1 saat pişirilir Bir gece onceden ıslatılmaya bırakılan dovmelerin beyaz suyu cıkana kadar yıkanıp suzulur
Yuksek ocak ateşte uzerini 2 parmak su gececek kadar dovmeler eklenir, uzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpilerek kaynamaya bırakılır Kaynayıp suyunu ceken dovmeler duduklu tencerede pişirilmiş olan etler ile aynı tencereye konulur ve dovulur Yemeğin pişmesi cok onemlidir
Dovmenin kolay olabilmesi yemeğin tadı icindir Dovme işlemi tokmakla yapılır; eğer tokmağınız etlere yapışıyor ise tokmağın ucu ıslatılır Tane tane bir goruntu olmaması gerekir Lezzet vermesi acısından etlerin piştiği tenceredeki et suyundan 1 kaşık alınarak dovme işlemi devam eder
Dovme işlemi tamamlandıktan sonra dinlenmeye bırakılır Dinlendirilen yemeğimiz servis tabağına alınarak 3 kaşık tereyağı eritilir Yağ icin cukurlar acılan heliseye, tereyağı ve karabiber eklenerek servis edilebilir
Helise nasıl yapılır
Malzemeler
2 kg sut danası eti
1 kg dovme
4 parca kuzu kemik
imageshelisetarifiresimli5ad42987635ad
Yapılışı
1 kg dovme bir gece onceden su dolu plastik bir kapta ıslatılmaya bırakılır 2 kg dana eti sudan gecirilerek kanı akıtılır 2 kg et, iri parcalara ayrılarak icerisine 4 parca kuzu kemiği, uzerini 3 parmak gececek kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenerek orta ocak ateşte, duduklu tencerede 1 saat pişirilir Bir gece onceden ıslatılmaya bırakılan dovmelerin beyaz suyu cıkana kadar yıkanıp suzulur
Yuksek ocak ateşte uzerini 2 parmak su gececek kadar dovmeler eklenir, uzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpilerek kaynamaya bırakılır Kaynayıp suyunu ceken dovmeler duduklu tencerede pişirilmiş olan etler ile aynı tencereye konulur ve dovulur Yemeğin pişmesi cok onemlidir
Dovmenin kolay olabilmesi yemeğin tadı icindir Dovme işlemi tokmakla yapılır; eğer tokmağınız etlere yapışıyor ise tokmağın ucu ıslatılır Tane tane bir goruntu olmaması gerekir Lezzet vermesi acısından etlerin piştiği tenceredeki et suyundan 1 kaşık alınarak dovme işlemi devam eder
Dovme işlemi tamamlandıktan sonra dinlenmeye bırakılır Dinlendirilen yemeğimiz servis tabağına alınarak 3 kaşık tereyağı eritilir Yağ icin cukurlar acılan heliseye, tereyağı ve karabiber eklenerek servis edilebilir