Hedik Çorbası (Diyarbakır Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı nohut
- 1 su bardağı buğday
- 3 litre sıcak su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı salça (2 yemek kaşığı acısız salça ve 1 yemek kaşığı biber salçası da olur)
- 3 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı pul biber ( tercih ederseniz)
- 1 yemek kaşığı kekik ( ben güvey otu-göve otu kullandım)
Hedik Çorbası (Diyarbakır Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle nohutu ve buğdayı geceden ayrı ayrı kaplara koyun ve üzerini geçecek kadar su koyup, sabaha kadar bekletin.
- Sabah ikisini de ayrı ayrı yumuşayana kadar kaynatın.
- Yumuşama olunca her ikisini de aynı tencereye alın.
- 3 litre sıcak suyu tencereye boşaltıp, kaynamaya bırakın.
- Bir tavaya sıvı yağ dökün ve küp küp doğranan soğanları hafif kavurun.
- Üzerine salçayı ekleyip biraz daha tavada soğanları kavurun.
- Bu sırada yemeğin suyu kaynanaya başlıyor. Bu sudan 1 -2 kepçe alıp salçalı karışıma ekleyin.
- Salçalı karışımın altını kapatın ve 1 yemek kaşığı kekiği dökün( ben resimdeki göve otu( güvey otu) kullandım.
- Salçayı tencereye boşaltın. Tuzunu ekleyin.
- Yaklaşık 10 dk daha kaynatıp. Yemeği dinlendirin.
Hedik Çorbası (Diyarbakır Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.