
Hedik Çorbası (Diyarbakır Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı nohut
- 1 su bardağı buğday
- 3 litre sıcak su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı salça (2 yemek kaşığı acısız salça ve 1 yemek kaşığı biber salçası da olur)
- 3 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı pul biber ( tercih ederseniz)
- 1 yemek kaşığı kekik ( ben güvey otu-göve otu kullandım)
Hedik Çorbası (Diyarbakır Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle nohutu ve buğdayı geceden ayrı ayrı kaplara koyun ve üzerini geçecek kadar su koyup, sabaha kadar bekletin.
- Sabah ikisini de ayrı ayrı yumuşayana kadar kaynatın.
- Yumuşama olunca her ikisini de aynı tencereye alın.
- 3 litre sıcak suyu tencereye boşaltıp, kaynamaya bırakın.
- Bir tavaya sıvı yağ dökün ve küp küp doğranan soğanları hafif kavurun.
- Üzerine salçayı ekleyip biraz daha tavada soğanları kavurun.
- Bu sırada yemeğin suyu kaynanaya başlıyor. Bu sudan 1 -2 kepçe alıp salçalı karışıma ekleyin.
- Salçalı karışımın altını kapatın ve 1 yemek kaşığı kekiği dökün( ben resimdeki göve otu( güvey otu) kullandım.
- Salçayı tencereye boşaltın. Tuzunu ekleyin.
- Yaklaşık 10 dk daha kaynatıp. Yemeği dinlendirin.
Hedik Çorbası (Diyarbakır Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı