Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hedik Çorbası (Diyarbakır Usulü)

Hedik Çorbası (Diyarbakır Usulü)
0
51

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
106
hedik-corbasi-diyarbakir-usulu.jpg

Hedik Çorbası (Diyarbakır Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı buğday
  • 3 litre sıcak su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı salça (2 yemek kaşığı acısız salça ve 1 yemek kaşığı biber salçası da olur)
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı pul biber ( tercih ederseniz)
  • 1 yemek kaşığı kekik ( ben güvey otu-göve otu kullandım)

Hedik Çorbası (Diyarbakır Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle nohutu ve buğdayı geceden ayrı ayrı kaplara koyun ve üzerini geçecek kadar su koyup, sabaha kadar bekletin.
  2. Sabah ikisini de ayrı ayrı yumuşayana kadar kaynatın.
  3. Yumuşama olunca her ikisini de aynı tencereye alın.
  4. 3 litre sıcak suyu tencereye boşaltıp, kaynamaya bırakın.
  5. Bir tavaya sıvı yağ dökün ve küp küp doğranan soğanları hafif kavurun.
  6. Üzerine salçayı ekleyip biraz daha tavada soğanları kavurun.
  7. Bu sırada yemeğin suyu kaynanaya başlıyor. Bu sudan 1 -2 kepçe alıp salçalı karışıma ekleyin.
  8. Salçalı karışımın altını kapatın ve 1 yemek kaşığı kekiği dökün( ben resimdeki göve otu( güvey otu) kullandım.
  9. Salçayı tencereye boşaltın. Tuzunu ekleyin.
  10. Yaklaşık 10 dk daha kaynatıp. Yemeği dinlendirin.
Afiyet olsun.

Hedik Çorbası (Diyarbakır Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,390Mesajlar
32,980Kullanıcılar
maliaktan71Son üye
Üst Alt