teknolojiuzmani
FD Üye

Hazırları Aratmayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 4 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 su bardağı +2 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta (Mısır & buğday)
- 2-2,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı vanilya
Hazırları Aratmayan Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pandispanya için; 4 adet yumurta sarısı beyazından ayrılır. 1 su bardağı şeker ile rengi açılana kadar mikserle çırpılır. Ilık su eklenip çırpılmaya devam edilir.
- Vanilya, kabartma tozu ve un ilave edilir bir spatulayla homojen bir hâl alana kadar karıştırılır.
- Yumurta aklarını da tuz ile bembeyaz olana kadar çırpın ve diğer karışıma ekleyip spatula ile fazla söndürmeden karıştırın.
- Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ve karışımı dökün.
- 180 derece ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Not: pişirme esnasında fırının bir köşesine ısıya dayanıklı bir kaba su koyarsanız kekiniz yumuşak en olur.
- Krema için; tereyağı ve vanilya hariç bütün malzemeleri uygun bir tencereye alıp tel çırpıcıyla iyice çırpalım.
- Ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırıp koyu bir kıvam alana kadar pişirelim.
- Pişirdikten sonra ocağı kapatıp tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
- Kremamızı soğumaya bırakalım ve kabuk tutması için sık sık karıştıralım.
- Üzeri için; hazır kremşanti ortadan ikiye böldüğünüz pandispanyayı isteğe göre kahve yada süt ile ıslatalım.
- Meyve ya da damla çikolataları arasına yerleştirip dilediğiniz gibi süsleyelim. Afiyet olsun
.