Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hazır Yufkayla Lahmacun Tadında Büzgü Börek

Hazır Yufkayla Lahmacun Tadında Büzgü Börek
0
58

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
hazir-yufkayla-lahmacun-tadinda-buzgu-borek.jpg

Hazır Yufkayla Lahmacun Tadında Büzgü Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
İç harç için;
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1-2 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 tutam ince doğranmış maydanoz
  • Çeyrek su b. sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Tuz
Sos için;
  • Yarım su bardağı süt
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı (Sarısını üzeri için kullanacağız)
  • Çay kaşığı ucuyla tuz

Hazır Yufkayla Lahmacun Tadında Büzgü Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle iç harcını hazırlayıp, 1 saat kadar dinlendirelim. Bunun için sebzeleri minik minik doğrayalım ve domatesi rendeleyelim ya da robottan çekelim.
  2. İç harcı için; diğer malzemeleri de ekleyip güzelce karıştıralım ve streçleyip buzdolabında en az 1 saat dinlendirelim.
  3. Böreğimizi yapmaya başlamadan önce sosu için gerekli malzemeleri bir kaseye alıp karıştıralım.
  4. Yufkamızı tezgaha açalım ve 4 parçaya keselim.
  5. Birinci parçayı alıp, her yerine sostan sürelim ve parçanın üç kısmını 4-5 cm olacak şekilde katlayalım.
  6. Oklavayla geniş kısmından çok sıkmadan sarmaya başlayalım ve katladığımız kısmı sarmayalım.
  7. Yufkanın sardığımız kısmını iki tarafından ortada buluşturarak büzgü şekli verip, oklavadan yavaşça çıkartalım ve 2 ucunu birleştirip kürdanla tutturalım.
  8. Katlayıp, sarmadığımız pay kısmı alt tarafta kalacak.
  9. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim ve diğer yufkalar içinde aynı işlemi uygulayalım. Toplamda 12 adet böreğimiz olacak.
  10. Kalan sosu yufkanın kenarlarına biraz sürelim. Hazırladığımız harcımızdan yufkalarımızın ortasına dilediğiniz miktarda koyalım.
  11. Yumurta sarısını 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ ile çırpıp fırça yardımıyla böreğimizin yufka kısımlarına sürelim.
  12. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun ????????
Püf noktası; Bu tarifi hazırlarken yufkanızın taze ve ince olmasına dikkat edin. ????????

Hazır Yufkayla Lahmacun Tadında Büzgü Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt