Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hazır Yufkadan Patatesli Börek Tarifi

Hazır Yufkadan Patatesli Börek Tarifi

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
68
hazir-yufkadan-patatesli-bobrek-tarifi.jpg

Hazır Yufkadan Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

• 3-4 adet yufka (Tepsinizin büyüklüğüne göre sayıyı arttırabilirsiniz )
  • 1 adet büyük soğan
  • 3 -4 patates ( benim patateslerimin boyutu büyük olduğundan 3 tane kullandım )
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Toz kırmızı biber
Sosu için :
  • 4-5 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta sarısı
Üzeri için :
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam ( ben kullanmadım ama siz dilerseniz kullanabilirsiniz )

Hazır Yufkadan Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle doğranmış soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  2. Kavurmuş olduğumuz soğanın içine biber ve domates salçası koyup bir miktar daha kavuruyoruz.
  3. Daha sonra içerisine tuz, karabiber, pul biber, toz kırmızıbiberi koyup karıştırıyoruz. Biraz daha kavurmuş oluyoruz çok kavurmaya gerek yok.
  4. Haşlamış olduğumuz patatesleri ezip kavurmuş olduğumuz soğanın içine koyup salçasını yedirinceye kadar kavuruyoruz. İyice salçasını yedirdikten sonra tuzunu kontrol edip az gelirse biraz daha tuz koyup kendinize göre ayarlaya bilirsiniz.
  5. Bir kapta yoğurt, yağ, yumurtayı koyup iyice karıştırıyoruz.
  6. 1 tane yufkayı tezgaha serip ortadan ikiye bölüyoruz.
  7. Bölmüş olduğumuz bir parçanın geniş kısmına hazırladığımız sosu fırça yardımıyla sürüyoruz.
  8. Daha sonra içine hazırladığımız iç harcını koyuyoruz.
  9. Yufkayı kenarlarından içe doğru katlayarak sarıyoruz. Sarmış olduğumuz yufkayı baş kısmından tutup içe doğru katlayarak dolayıp gül şekli veriyoruz. ( eğer yufkanız yırtılırsa : ya yufkanız taze değil yada iç harcını fazla koymuş olabilirsiniz. Ama özellikle yufkanın taze olmasına özen gösterin ).
  10. Yağlanmış tepsimizin ortasına şekil verdiğimiz yufkamızı yerleştiriyoruz.
  11. Tekrar aynı şekilde sarmış olduğumuz yufkayı gül şekli vermeden tepsideki yufkamızın kenarına doluyoruz. Tepside yer kalmayana kadar bu şekilde devam ediyoruz.
  12. Son olarak hazırladığımız böreğin üstüne yumurtasını sürüp önceden ısıtılmış 180° lik firında 35- 40 dk pişiriyoruz. Fırınınızın pişirme durumuna göre bu süre değişebilir. İnşallah tarifimi beğenirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyetosun ????????.
Hazır Yufkadan Patatesli Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,505Konular
982,656Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt