bilgisayarci
FD Üye

Hazır Yufkadan Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 adet yufka (Tepsinizin büyüklüğüne göre sayıyı arttırabilirsiniz )
- 1 adet büyük soğan
- 3 -4 patates ( benim patateslerimin boyutu büyük olduğundan 3 tane kullandım )
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Toz kırmızı biber
- 4-5 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam ( ben kullanmadım ama siz dilerseniz kullanabilirsiniz )
Hazır Yufkadan Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle doğranmış soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Kavurmuş olduğumuz soğanın içine biber ve domates salçası koyup bir miktar daha kavuruyoruz.
- Daha sonra içerisine tuz, karabiber, pul biber, toz kırmızıbiberi koyup karıştırıyoruz. Biraz daha kavurmuş oluyoruz çok kavurmaya gerek yok.
- Haşlamış olduğumuz patatesleri ezip kavurmuş olduğumuz soğanın içine koyup salçasını yedirinceye kadar kavuruyoruz. İyice salçasını yedirdikten sonra tuzunu kontrol edip az gelirse biraz daha tuz koyup kendinize göre ayarlaya bilirsiniz.
- Bir kapta yoğurt, yağ, yumurtayı koyup iyice karıştırıyoruz.
- 1 tane yufkayı tezgaha serip ortadan ikiye bölüyoruz.
- Bölmüş olduğumuz bir parçanın geniş kısmına hazırladığımız sosu fırça yardımıyla sürüyoruz.
- Daha sonra içine hazırladığımız iç harcını koyuyoruz.
- Yufkayı kenarlarından içe doğru katlayarak sarıyoruz. Sarmış olduğumuz yufkayı baş kısmından tutup içe doğru katlayarak dolayıp gül şekli veriyoruz. ( eğer yufkanız yırtılırsa : ya yufkanız taze değil yada iç harcını fazla koymuş olabilirsiniz. Ama özellikle yufkanın taze olmasına özen gösterin ).
- Yağlanmış tepsimizin ortasına şekil verdiğimiz yufkamızı yerleştiriyoruz.
- Tekrar aynı şekilde sarmış olduğumuz yufkayı gül şekli vermeden tepsideki yufkamızın kenarına doluyoruz. Tepside yer kalmayana kadar bu şekilde devam ediyoruz.
- Son olarak hazırladığımız böreğin üstüne yumurtasını sürüp önceden ısıtılmış 180° lik firında 35- 40 dk pişiriyoruz. Fırınınızın pişirme durumuna göre bu süre değişebilir. İnşallah tarifimi beğenirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyetosun ????????.